Τα σπάνια Διαμάντια της Ελληνικής Καλαθοσφαίρισης

ta-spania-diamantia-tis-ellinikis-kalathosfairisis

Με αφορμή τις αναμετρήσεις των δύο αιωνίων αντιπάλων, του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για το Κύπελλο Ελλάδας, τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στους πάλαι ποτέ συμπαίκτες στην ομάδα του Παναθηναϊκού αλλά και στην Εθνική μας, Βασίλη Σπανούλη και Δημήτρη Διαμαντίδη! Οι δύο φίλοι εκτός γηπέδων και αντίπαλοι εντός, επιβεβαιώνουν σε κάθε αγώνα τις πολύτιμες ηγετικές τους ικανότητες!

Ξεκινώντας από την πορεία του Kill Bill, ο Βασίλης Σπανούλης αγωνίζεται για την ομάδα του Ολυμπιακού, ενώ υπήρξε συμπαίκτης του Διαμαντίδη στον Παναθηναϊκό για τρία χρόνια. Ο Σπανούλης ωστόσο πήρε μεταγραφή για την ομάδα, που όπως δήλωσε είχε πάντα μέσα στην καρδιά του, τον Ολυμπιακό!!! Η κίνηση αυτή δυσανασχέτησε όχι μόνο τους οπαδούς του Παναθηναϊκού αλλά και την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Από τότε οι δύο φίλοι βρίσκονται αντιμέτωποι και παρόλο που οι ικανότητες και των δύο είναι αποδεδειγμένες, οι συγκρίσεις είναι αναπόφευκτές! Οι τίτλοι και οι διακρίσεις για τον Bill είναι πολλές και πιο συγκεκριμένα το 2009, στο Final Four της Ευρωλίγκα, που διεξήχθη στο Βερολίνο, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της διοργάνωσης, όπως επίσης και σε αυτό που διεξήχθη το 2012 στην Κωνσταντινούπολη. Παλαιότερα, σημαντικοί τίτλοι είναι η 3η θέση που κατέκτησε με την εθνική ανδρών και το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

Σε προσωπικό επίπεδο ο Σπανούλης σκόραρε στην καρδιά της πρώην Σταρ Ελλάς , Ολυμπία Χοψονίδου, με την οποία παντρεύτηκαν το 2011 και έχουν αποκτήσει μέχρις στιγμής δύο γιούς, ενώ η οικογένεια ετοιμάζεται να υποδεχτεί και το τρίτο μέλος της! Όπως αναφέρει ο ίδιος στο προσωπικό του blog: « Σε προσωπικό επίπεδο, όσες ώρες είμαι μακριά από το μπάσκετ, τις αφιερώνω στην οικογένειά μου. Οταν κάνεις οικογένεια, η ζωή σου αλλάζει. Η αλήθεια είναι ότι με ευχαριστεί πολύ, με γαληνεύει, έχω βρει την ηρεμία μου. Όταν βρίσκομαι με την οικογένειά μου, παίρνω απίστευτη χαρά και γεμίζω τις μπαταρίες μου με τον πιο όμορφο τρόπο. Δεν υπάρχει πιο ωραίο πράγμα να γυρίζεις σπίτι από την προπόνηση και να παίρνεις αγκαλιά τον γιο σου και τη γυναίκα σου. Ξεχνιέσαι, είσαι αλλού και την επόμενη μέρα πηγαίνεις πάλι ορεξάτος για μπάσκετ».

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης, ο αρχηγός του Παναθηναϊκού, αποτελεί και το μοναδικό βασικό στέλεχος της Εθνικής των Ανδρών που συμμετείχε στο Ευρωμπάσκετ του 2005, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Ιαπωνίας το 2006 και στο Ευρωμπάσκετ του 2007. Ωστόσο, η «ήρεμη δύναμη» που ακούει στο όνομα του Δημήτρη Διαμαντίδη, μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής μας στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καλαθοσφαίρισης της Τουρκίας το 2010, ανακοίνωσε την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική.

Η πορεία του μεγάλη και μεγαλοπρεπής για τον «3D» Διαμαντίδη, όπως είναι και το παρατσούκλι του, καθώς στους αγώνες για το Κύπελλο Ελλάδας το 2009 και το 2013 ανακυρήχτηκε τόσο ο πιο πολύτιμος παίκτης του αγώνα (M.V.P) αλλά και 1ος σκορερ!!! Επιπλέον, κατέχει χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου και αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006 της Ιαπωνίας.

Ο Διαμαντίδης, ο κορυφαίος των «πρασίνων» διακρίνεται όχι μόνο για την ψυχραιμία του εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά για πολλούς ο Διαμαντίδης εμπνέει την σιγουριά και την ωριμότητα που οφείλει να έχει ένας αρχηγός, σε αντίθεση με την επιθετική και φλογερή φυσιογνωμία του Σπανούλη στο τιμόνι του Ολυμπιακού. Αποδεδειγμένα ο «3D» Δημήτρης ξέρει πώς να συνεργαστεί με τους συμπαίκτες του και να «γυρίσει» τον αγώνα όταν το αποτέλεσμα κρίνεται στα δευτερόλεπτα!

Σε προσωπικό επίπεδο, ο Διαμαντίδης διατηρεί τους χαμηλούς τόνους και στην προσωπική του ζωή, αν σκεφτεί κανείς ότι ο γάμος του με την αγαπημένη του Βερίνια Χιώτη, έγινε γνωστός 5 μήνες αργότερα! Το ζευγάρι παντρεύτηκε σε κλειστό κύκλο μετά από δύο χρόνια σχέσης!

Τέλος, τόσο ο Σπανούλης όσο και ο Διαμαντίδης αποτελούν αναμφισβήτητα κορυφαίους αθλητές και μαζί τους έχουμε ζήσει όλοι στιγμές χαράς και λύπης! Μετά από τους αγώνες με την Εθνική Ελλάδας και τα αιώνια ντέρμπι που έχουν ζήσει και οι δύο, το μόνο σημαντικό γι’ αυτούς όπως δήλωσαν είναι να μπορούν να δίνουν τον καλύτερο τους εαυτό στους αγώνες και οι αγώνες αυτοί να διεξάγονται μέσα σε κόσμια ατμόσφαιρα. 

Οι δύο τόσο διαφορετικοί μα πολύ χαρισματικοί ηγέτες και φίλοι, είναι αυτή τη στιγμή η ελπίδα και το ζωντανό παράδειγμα, όλων όσων πιστεύουν ότι με δουλειά και υπομονή μπορείς να καταφέρεις τα πάντα!

Σας ευχαριστούμε παιδιά!