Σπάστε κεφάλια... ελεύθερα!

spaste-kefalia-elefthera

Στη Β' Εθνική, το 2020, το άνοιγμα του κεφαλιού ενός ποδοσφαιριστή, από ρήψη αντικειμένου τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ευρώ. Δεν πρόκειται βέβαια, να σταθούμε στη συγκεκριμένη περίπτωση του Κοκκινάκη, ο οποίος οδηγήθηκε στο νοσοκομείο από μπουκάλι που δέχτηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια του αγώνα του Εθνικού Αστέρα με τον ΟΦΗ.

Δεν είναι άλλωστε αυτός ο σκοπός του συγκεκριμένου άρθρου.

Σκοπός και στόχος είναι να συνειδητοποιήσουν οι ίδιες οι ομάδες και όσοι τις διοικούν, αλλά και οι παράγοντες εκείνοι που κατέχουν θεσμικά αξιώματα στη διοργανώτρια αρχή, πως έχει καταντήσει... κωμικοτραγική η απόδοση Δικαιοσύνης. Είτε αυτή αφορά τη δημιουργία επεισοδίων, είτε τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή από ρήψη αντικειμένων.

Την ώρα που η Σούπερ Λίγκα έχει μπει σε μια τροχιά να συμμαζέψει τα δικά της... κατορθώματα με την ατιμωρησία των περασμένων ετών να αποτελεί παρελθόν, η Β' Εθνική κοιμάται τον ύπνο του δικαίου. Και δεν πάμε παρακάτω, σε Γ' και Δ' Εθνική, διότι τότε θα χάσουμε κάθε ίχνος επαφής με την πραγματικότητα.

Θέλουν, λοιπόν, οι ομάδες της Β' Εθνικής να εξισώσουν, κάποια στιγμή τη χαώδη διαφορά που τις χωρίζει από εκείνες της Σούπερ Λίγκας. Μάλιστα... Καλά κάνουν και το θέλουν. Το μέγα ζήτημα όμως που προκύπτει είναι το τι κάνουν για να το πετύχουν.

Γιατί με ευχολόγια και "φωνές" όταν μια απόφαση δεν είναι αρεστη, δεν πρόκειται να πετύχουν τίποτα. Ούτε τα οικονομικά τους δεδομένα θα βελτιώσουν, ούτε τον κόσμο τους θα φέρουν πίσω στα γήπεδα. Και το κυριότερο; Δεν θα δουν ποτέ την Σούπερ Λίγκα ως ένα μόνιμο σταθμό, αφού αν εξαιρέσει κανείς 3-4 ομάδες που έχουν δυναμική για να σταθούν εκεί με αξιώσεις, οι υπόλοιπες θα παίζουν ΠΑΝΤΑ το ρόλο του ασανσέρ και του κομπάρσου. Με δική τους, απόλυτα, ευθύνη.

Στη Β' Εθνική, το 2020 το άνοιγμα ενός κεφαλιού ποδοσφαιριστή, από ρήψη αντικειμένου, τιμωρείται με πρόστιμο 4.000 ευρώ. Και αν σε κάποιους από εσάς κάτι λέει αυτό, προφανώς για την ομάδα του ίδιου του ποδοσφαιριστή που πήγε στο νοσοκομείο, του Κοκκινάκη, δεν σημαίνει τίποτα, αφού καμία απολύτως αντίδραση δεν υπήρξε μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της.Ούτε μια λέξη. Εστω, για τα μάτια του κόσμου. Καταλάβατε;