Πάντα τέτοια, αλλά με λίγο ταπεινοφροσύνη

panta-tetoia-alla-kai-ligo-tapeinofrosyni

Να λοιπόν, που μπορούμε να ελπίζουμε σε ακόμα καλύτερες μέρες. Για την Σούπερ Λίγκα, ο λόγος και την επανάσταση των μικρομεσαίων εις βάρος των ισχυρών του τέως ΠΟΚ. Μακριά από εμάς, τέτοιου είδους χαρακτηρισμοί. Μικροί και μεγάλοι δεν υπάρχουν για το Dokari και αυτό, το έχουμε αποδείξει, ενδεχομένως και με κόστος την αργή, αλλά σταθερά ανοδική πορεία μας και όχι την εύκολη διαδρομή της αποκλειστικής (ουσιαστικά) ενασχόλησης με τις ομάδες των εκατομμυρίων "επισκεπτών".

Αυτή η πρώτη αγωνιστική, λοιπόν, είναι ό,τι καλύτερο μπορούσε να προκύψει για ένα πρωτάθλημα που έχει ανάγκη την Κέρκυρα, την Ξάνθη, την Λάρισα, τον Πανσερραϊκό και όλες τις άλλες ομάδες της επαρχίας και της Αθήνας (Πανιώνιο, Ατρόμητο) να μπορούν, όχι μόνο να κοιτάζουν στα μάτια τον Ολυμπιακό, τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ, τον ΠΑΟΚ και τον Αρη, αλλά και να τους υποχρεώνουν σε γκέλες και στραβοπατήματα, εντός και εκτός των "σπιτιών" τους.

Αυτή τη Σούπερ Λίγκα θέλουμε, εδώ στο Dokari και είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι από τα όσα είδαμε αυτό το "εορταστικό" για τους "μικρομεσαίους" τριήμερο.

Συμπεράσματα και απολογισμός της πρεμιέρας;

Πάμε εν συντομεία...

* Η Κέρκυρα μπορεί κάλλιστα να σώσει την παρτίδα, αρκεί να επιστρέψει όσο γίνεται πιο σύντομα στο σπίτι της. Ξεπέρασε με ένα απρόσμενο τρίποντο το σκόπελο της πρεμιέρας με την ΑΕΚ, αλλά στο Παμπελοποννησιακό δεν πρέπει να μείνει για πολύ. Ο Τσίγκας έδειξε ποιος είναι και ο Επστάιν, όσα μπορεί να προσφέρει. Μόλις ξεπεταχτούν και οι υπόλοιποι, τα πράγματα για τον Τεννέ θα είναι ακόμη πιο ευχάριστα.

* Ο Ηρακλής παίρνει το ρόπαλό του. Το χρειάζεται και η Σούπερ Λίγκα, αλλά και το ποδόσφαιρο της Θεσσαλονίκης. Οταν δεν παρατάς ένα ματς που σου έρχεται ανάποδα, ακόμα και χωρίς να είσαι καλύτερος παίρνεις τη νίκη απέναντι στον Ολυμπιακό του Βαλβέρδε και όχι του Λίνεν (σωστά;) τότε δεν μπορεί, παρά να ελπίζεις και σε καλύτερες μέρες.

* Η Ξάνθη αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη με την απόδοσή της στο β' ημίχρονο, γιατί εκείνη η φοβισμένη ομάδα του πρώτου μέρους, αν επανεμφανιστεί έτσι σε άλλα ματς, θα δεχτεί πολλά γκολ. Ο Κατόνγκο απέδειξε, γιατί τα "έσκασε" χοντρά ο Πανόπουλος για να τον αποκτήσει και ο Ελινγκτον άνοιξε λογαριασμό με το καλημέρα. Σαν μπει στο κλίμα και ο Μπόατενγκ; Ε, ρε γλέντια... Μπέρτος και Βασιλακάκης, αποτελούν το νέο αίμα από ελληνικής πλευράς, με τον Καθάριο να περιμένει τη σειρά του.

* Η Λάρισα του Γιάννη Παπακώστα (ας το χωνέψουν όσοι έχουν βαλθεί να δημιουργούν θέμα προπονητή στην ΑΕΛ) πήρε το ματσάκι με τον Ατρόμητο, χωρίς να είναι καλύτερη και κυρίως, λόγω των αλλαγών του τεχνικού της, που είδε Κουζέν και Κανόμπιο να τον δικαιώνουν. Με τους Γέρεμι, Ταλ, Κανόμπιο και Κουζέν να προσαρμόζονται και καμιά έκπληξη της τελευταίας στιγμής, τα περιθώρια βελτίωσης θα είναι θεαματικά. Και που να μπει και στο νέο της γήπεδο.

* Ο Ολυμπιακός Βόλου είναι η ελκυστικότατη, ευχάριστη έκπληξη. Στρωτή ομάδα με την υπογραφή του Σάκη Τσιώλη και παίκτες βαρόμετρα, όπως είναι ο Μπρέστα, ο Ουμπίντες και ο Μαρτίν που όταν πάνε καλά, οι ερυθρόλευκοι θα κάνουν πολλές "κηδείες", κυρίως εκτός έδρας όπου αγωνίζονται χωρίς το άγχος της διεκδίκησης, σώνει και καλά της νίκης που θα το έχουν μέσα στον Βόλο. Χρόνια στο κουρμπέτι ο Τσιώλης.

* Ο Πανιώνιος... Μια ομάδα φοβισμένη, άγνωστο για ποιο λόγο, μια ομάδα που ο Στόρε πρέπει να αποφασίσει να της δώσει μια συγκεκριμένη ταυτότητα, πριν την πάρουν από κάτω τα αρνητικά αποτελέσματα. Το κακό έγινε με τον Βόλο και πλέον η πίεση του κόσμου θα είναι διαρκώς και μεγαλύτερη. Θα το αντέξει ο Σουηδός; Ο Τσακίρης; Ο Κιντής; Πως το έλεγαν παλιά το σλόγκαν; Τα λάθη στην οδήγηση πληρώνονται ακριβά. Οπως και τα μεταγραφικά.

* Ο Εργοτέλης, αν συνεχίσει να μην βρίσκει τρόπο να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα, τότε θα συναντήσει γρήγορα το δρόμο προς τη Β' Εθνική. Δέκα φάσεις στο Παγκρήτιο είναι πολλές, για να κρατήσεις το 0-1 του Αστέρα που ήρθε στο 4ο μόλις λεπτό. Και ο Καραγεωργίου. Πρέπει να ηρεμήσει, γιατί θα το κάνει το ρεκόρ των αποβολών φέτος. Δεν υπάρχει περίπτωση.

* Η Καβάλα, ήταν η δυσάρεστη έκπληξη της πρεμιέρας, αλλά όχι και μη αναμενόμενη. Εντελώς νέα ομάδα με παίκτες να έρχονται ακόμη στο ρόστερ της, θα πρέπει να περιμένουμε να τη δούμε μετά τη διακοπή. Ο Οκούκα πάντως δεν δείχνει να πείθει με τις μέχρι τώρα επιλογές του...

* Ο Ατρόμητος. Μια ομάδα που εντυπωσίασε σε αρκετά από τα φιλικά παιχνίδια της, αλλά που στο Αλκαζάρ ήταν "φάντασμα" του καλού της εαυτού. Απελπιστικά μόνος ο Καμαρά μπροστά, απελπιστική και η αδράνεια στο γκολ της νίκης της Λάρισας, από την άμυνα. Και εδώ δεν υπάρχει το ελαφρυντικό της "νέας" ομάδας.Δύο μόλις νέοι παίκτες ήρθαν όλοι κι όλοι...

* Ο Αστέρας Τρίπολης. Ταλαιπωρημένος από την σκληρή κριτική στον Βλάχο, αφού στα φιλικά ήταν απογοητευτικός, πήγε στο Παγκρήτιο και πήρε το διπλό. Και ας ήταν ξανά απογοητευτικός. Το τρίποντο το "τσίμπησε" με ένα γκολ στο 4' και άμυνα στα υπόλοιπα 86 λεπτά για να γράψει η ιστορία αυτό το 0-1 της πρεμιέρας.

* Τέλος, ο Πανσερραϊκός ή καλύτερα ο Μπέλιτς. Ενας παίκτης που είναι φανερό ότι δεν θα μείνει για πολύ καιρό στις Σέρρες. Το έδειξε στην Τούμπα με το γκολ - Μαραντόνα που πέτυχε στο 0-1. Οι Σερραίοι θα κάνουν ζημιές πολλές, αρκεί να βρουν τρόπο να "μπαλώσουν" την άμυνά τους.

* Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρης δεν μπορούν να κριθούν. Είναι νωρίς και καλό είναι τώρα που για τους τρεις της Αθήνας η πρεμιέρα ήταν μαύρη, να καταλάβουν και να μάθουν πως πρέπει και να χάνουν. σε πολλές περιπτώσεις κάνει καλό...