Παίρνει φωτιά η ουρά στη βαθμολογία

pairnei-fotia-i-oura-sti-vathmologia

Η μάχη της παραμονής πήρε φωτιά, μετά την ολοκλήρωση της 23ης αγωνιστικής και όλα δείχνουν πως μέχρι το φινάλε η αδρεναλίνη θα ανεβαίνει συνεχώς. Μια ομάδα που πολλοί θεωρούσαν ξεγραμμένη (Πανσερραϊκός) και άλλη μια που για άλλους ήταν κλειδωμένη η θέση της στην κατηγορία (Λεβαδειακός) θα πρωταγωνιστήσουν σε ένα σίριαλ που κανείς δεν θα μπορέσει να προβλέψει με βεβαιότητα αν θα έχει happy end. Προσθέστε στο συγκεκριμένο σίριαλ και ένα ισχυρό πρωταγωνιστή (ΟΦΗ), βάλτε σε ρόλο Guest Star τον Αστέρα Τρίπολης και ήμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσει μια παράσταση που σχεδόν με μαθηματική ακρίβεια θα μας οδηγήσει σε αγώνα μπαράζ, αφού είναι ιδιαίτερα αυξημένες οι πιθανότητες για να ισοβαθμίσουν δύο ομάδες στην 13η και 14η θέση. Όσο για τον Εργοτέλη και τον Πανθρακικό, θα πρέπει κυριολεκτικά να εμφανίσουν τάσεις... αυτοκτονίας για να εμπλακούν σε περιπέτειες ως προς την παραμονή τους στην κατηγορία.

Και δεν αποκλείεται οι δύο αυτές ομάδες να ρυθμίσουν και την τύχη των τεσσάρων που έχουν προαναφερθεί, αφού στις κρίσιμες τελευταιες αγωνιστικές και κυρίως στην προτελευταία, όπου λογικά θα είναι και οι δύο αδιάφορες, αντιμετωπίζουν ο μεν Εργοτέλης τον ΟΦΗ, ο δε Πανθρακικός τον Λεβαδειακό. Ο Εργοτέλης φιλοξενεί στο Παγκρήτιο και τον Πανσερραϊκό, ενώ ο ΟΦΗ τον Πανθρακικό και είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς, του λόγου το αληθές. Πως αυτές οι δύο ομάδες, θα κρίνουν με την παρουσία τους και την τύχη των υπολοίπων...

Για τον ΟΦΗ τα δεδομένα είναι λίγο πολύ ξεκάθαρα, αφού έχει τη δυνατότητα, μέσα σε δύο παιχνίδια να σώσει μια χρονιά που στα προηγούμενα 23 έχει κάνει ό,τι περνά από το χέρι του για να την καταστρέψει. Φιλοξενεί διαδοχικά στο Παγκρήτιο Πανσερραϊκό και Λεβαδειακό και αν κάνει δύο νίκες, τότε θα αυξήσει σημαντικά τις πιθανότητες παραμονής, ποντάροντας σε δύο ακόμη εντός έδρας νίκες με Εργοτέλη και Πανθρακικό και σε ό,τι καλύτερο στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ (εφόσον οι πράσινοι είναι αδιάφοροι).

Ο Λεβαδειακός έχει το πιο δύσκολο, ενδεχομένως, πρόγραμμα, αφού μετά το εντός έδρας ματς με τον Ηρακλή, αντιμετωπίζει ΟΦΗ εκτός, Πανιώνιο εντός, ΑΕΚ εκτός, Ολυμπιακό εντός, Πανθρακικό εκτός και Λάρισα εντός. Και είναι δύσκολο το πρόγραμμα, γιατί πέντε από τις έξι ομάδες θα διεκδικουν στόχους, αφού Λάρισα και Πανιώνιος θα μάχονται για τα πλέι οφ, ενώ και ο Ηρακλής θέλει αυτή την Κυριακή να "καθαρίσει" τη δική του παραμονή με διπλό στην Λιβαδειά.

Με δεδομένη και την εκτός έδρας αδυναμία των Βοιωτών να πάρουν νίκη, είναι σαφές ότι ο Λεβαδειακός έχει ήδη πάρει τον τίτλο του φαβορί για να οδηγηθεί στο φινάλε της σαιζόν στη Β' Εθνική. Σε αντίθεση με τον Λεβαδειακό, ο Πανσερραϊκός κρατά την τύχη στα χέρια του, αρκεί φυσικά να εκμεταλλευτεί την έδρα του κόντρα σε ΑΕΚ, Αρη και Παναθηναϊκό και να καταφέρει να πάρει κάτι καλό στις δύο επισκέψεις του στο Παγκρήτιο για να αντιμετωπίσει ΟΦΗ και Εργοτέλη. Τελευταία αγωνιστική οι Σερραίοι αντιμετωπίζουν τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι ο Αστέρας Τρίπολης... Η ήττα από την ΑΕΚ δεν αποκλείεται να μπλέξει για τα καλά σε περιπέτειες τους Αρκάδες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν κατά σειρά Πανθρακικό (εκτός), Αρη (εντός), Εργοτέλη (εκτός), Παναθηναϊκό (εντός), ΠΑΟΚ (εντός), Ηρακλή (εκτός) και Πανιώνιο (εντός). Όπως και να έχει η κατάσταση, είναι πλέον φανερό ότι το όριο ασφαλείας για την εξασφάλιση της παραμονής θα ξεπεράσει τους 33 βαθμούς, αφού με τα σημερινά δεδομένα και πάντα μιλώντας θεωρητικά, ο ΟΦΗ με τέσσερις νίκες στο Παγκρήτιο μπορεί κάλλιστα να φτάσει αυτό τον αριθμό.

Σημειώνεται, τέλος, πως με βάση το νέο σύστημα διεξαγωγής του φετινού πρωταθλήματος, αν δύο ομάδες ισοβαθμίσουν στη 13η και 14η θέση, θα κληθούν να δώσουν διπλό αγώνα μπαράζ εντός και εκτός έδρας, προκειμένου μια από τις δύο να παραμείνει στη Σούπερ Λίγκα.