Όταν όλοι πανηγύριζαν και έγραφαν διθυράμβους

otan-oloi-panigyrizan-kai-egrafan-dithyramvous

Όταν όλοι πανηγύριζαν και έγραφαν διθυράμβους για την ανακωχή στην Σούπερ Λίγκα, ως ιστότοπος είχαμε σπεύσει για να εκφράσουμε ερωτηματικά και ανησυχίες για το πόσο αυτή είναι υπαρκτή. Και ευτυχώς για εμάς, δυστυχώς για το ελληνικό ποδόσφαιρο, επιβεβαιωθήκαμε και μάλιστα μέσα σε λίγα 24ωρα, αφού ο Βαγγέλης Μαρινάκης, τράβηξε το χαλί κάτω από τα πόδια του Νικόλα Πατέρα και των υπολοίπων ομάδων μελών του Συνεταιρισμού, προτείνοντας την αποπομπή του Τεροβίτσα και την αντικατάστασή του από τον Κύρο Βασσάρα.

Θυμίζουμε, τον Βασσάρα που ο Παναθηναϊκός είχε δώσει μάχη για να μην τοποθετηθεί ποτέ ως αρχιδιαιτητής, με την ΕΠΟ να του βρίσκει, αυτό τον ρόλο του διευθυντή ανάπτυξης (που την είδατε αλήθεια εδώ και ένα χρόνο την ανάπτυξη;) της διαιτησίας. Και έτσι και οι πράσινοι έμειναν ικανοποιημένοι, αφού ο ανεπιθύμητος γι' αυτούς Βασσάρας έμεινε εκτός ΚΕΔ και οι κόκκινοι -επίσης- με τον Τεροβίτσα που ήταν σύμφωνοι για την επιλογή του, να αναλαμβάνει την προεδρία της ΚΕΔ.

Και ξαφνικά, τούμπα όλα... Τα πάνω κάτω, τα δεξιά - αριστερά και στο βάθος, τα πράσινα κόκκινα; Γιατί κανείς δεν πρέπει να ξεχνάει ότι η ταμπακέρια αυτή είναι. Αν θα επικρατήσει το πράσινο ή το κόκκινο σε ένα πόκερ για σκληρούς παίκτες με φόντο τη διαιτησία. Και αντί να μην ασχολείται κανένας με όλα αυτά, το έχουνε κάνει μέγα ζήτημα, ικανό να διαγράψει και τις λίγες σωστές ενέργειες που έχουν γίνει εδώ και ένα δύο χρόνια, μπας και σε βάθος πενταετίας δούμε άσπρη μέρα.

Να είστε βέβαιοι πως όσο η ΕΠΟ στέκεται αμέτοχη και παρακολουθεί τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό, άντε και την ΑΕΚ, να επιδίδονται σε αυτές τις μονομαχίες ικανοποίησης των φιλάθλων τους, δεν πιστεύω να διαφωνεί κανείς σε αυτό, τόσο θα χάνεται η μπάλα και θα κινδυνεύει να πέσει μέσα στα... Πηγάδια της Ξάνθης. Και να δούμε πως θα τη βρουν μετά, ο Μαρινάκης, ο Πατέρας, ο Αδαμίδης, ο Ζαγοράκης και οι υπόλοιποι, που αργά η γρήγορα, όταν θα αρχίσουν οι διαιτητικές γκάφες να χτυπούν και τη δική τους πόρτα, να παίρνουν ενεργό μέρος στον πόλεμο.

Η λύση είναι μία, αλλά όλα δείχνουν ότι ο Πιλάβιος δεν θα τολμήσει να την εφαρμόσει. Η επιβολή ποινής αφαίρεσης βαθμών σε όποια ΠΑΕ τολμήσει από εδώ και στο εξής να αμφισβητήσει τη διαιτησία και να επιβάλλει τα δικά της... θέλω, όχι για την ίδια τη διαιτησία και τη βελτίωσή της, αλλά για την προάσπιση των συμφερόντων της.

Έλεος, πια... Ελεος... Να διαμαρτύρονται και να ανησυχούν, ο Πανιώνιος, η Καβάλα, η Λάρισα, ο Εργοτέλης, ο Αστέρας Τρίπολης, ο Ηρακλής, ο Αρης, ο ΠΑΟΚ, αν θέλετε και η ΑΕΚ ακόμα ακόμα, το κατανοώ. Αλλά το να "ανησυχούν" και να κονταροχτυπιούνται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός, δεν μπορεί να το κατανοήσει κανένας. Και αν η ΕΠΟ δεν μπορέσει να τους δώσει να καταλάβουν ότι το ελληνικό ποδόσφαιρο, ευτυχώς, δεν είναι μόνο οι δυο τους, τότε ο Πιλάβιος θα χάσει το παιχνίδι. Και πολύ σύντομα, θα χάσει και τη θέση του. Χωρίς να το καταλάβει...