Όλα τα λεφτά για τον ΠΑΟ η πρωτιά από το πουθενά

ola-ta-lefta-gia-ton-pao-i-protia-apo-to-pouthena

Τι ωραίο bet, βρε παιδάκι μου. Δεύτερη αγωνιστική του ομίλου και ο Παναθηναϊκός έχει δύο στις δύο ήττες. Εκεί είναι να σου έρθει η καλή ιδέα και να τον παίξεις για πρώτο στον όμιλο. Σπίτι αγοράζεις αν έχεις χίλια ευρώ περισσευούμενα να ποντάρεις!

Το θέμα βέβαια είναι ότι (όπως ο ίδιος παραδέχτηκε την Τρίτη το βράδυ) ούτε ο θεμελιωτής αυτού του πράσινου θριάμβου δεν το φανταζόταν. Ο Χενκ Τεν Κάτε, που οδήγησε την ομάδα από τα τάρταρα ξανά στην κορυφή της Ευρώπης, έχει πάντως κάθε λόγο να αισθάνεται δικαιωμένος – έστω και αν δεν πίστευε την πρωτιά. Την πρόκριση πάντως την πίστευε ακόμη και μετά την τριάρα στη Λευκωσία απ’ την Ανόρθωση. Και το ’χε πει και δημόσια: «Τίποτε δεν τελείωσε». Όπερ κι εγένετο.

Ο πρώτος πόντος ήρθε με την ισοπαλία στο ΟΑΚΑ με τη Βέρντερ. Και μετά; Μετά ο Παναθηναϊκος «μπήκε στο καλό του φεγγάρι». 0-3 στη Βρέμη, 0-1 στο Μιλάνο. Και το κερασάκι στην τούρτα: 1-0 την Ανόρθωση στο Μαρούσι. Κοινό χαρακτηριστικό και των τριών αποτελεσμάτων; Η ομάδα δεν έφαγε ούτε ένα γκολ, σε αντίθεση με τα... 7 που είχε «εισπράξει» τις τρεις πρώτες αγωνιστικές.

Τι συνέβη στ’ αλήθεια; Και οι δύο εξηγήσεις αφορούν τον προπονητή: η πρώτη «λέει» ότι επιτέλους κατέληξε στην οριστική του άποψη για το υλικό της ομάδας. Του πήρε λίγο χρόνο, αλλά τα κατάφερε. Και η δεύτερη έχει να κάνει με το τι έκανε από ’κεί και πέρα. Ο Ολλανδός έκατσε τον κώλο του κάτω και δούλεψε! «Έστυψε» το μυαλό του, «διάβασε» πολύ καλά τους αντιπάλους του (κάτι στο οποίο ο Βαλβέρδε ακόμη υστερεί) και κατέληξε στις λύσεις: τρία αμυντικά χαφ στη Βρέμη, τρία στόπερ στο Μιλάνο, τσούκου τσούκου μπολ και υπομονή στο ΟΑΚΑ. Και νάτος ο Παναθηναϊκός στους «16» και μάλιστα πρώτος ν’ αποφεύγει τους υπόλοιπους πρώτους.

Ξαφνικά... όλα καλά λοιπόν. Μέχρι και δηλώσεις ότι προλαβαίνουν και το πρωτάθλημα κάνουν τώρα!  Είδες όταν ανέβει η αυτοπεποίθησή σου; Πολύ σημαντικό πράγμα στην μπάλα... Και τώρα θα γίνουν και μετεγγραφές και κανείς δεν ξέρει (ανάλογα και με την κλήρωση βέβαια) μέχρι πού μπορεί να το πάει το τρένο ο Παναθηναϊκός.

Δείτε ποιοι άλλοι προκρίθηκαν μαζί του: Ρόμα (τη γλιτώνει), Τσέλσι (πιθανός αντίπαλος), Μπαρτσελόνα (τη γλιτώνει), Σπόρτινγκ (πιθανός αντίπαλος, μακάρι...), Λίβερπουλ (τη γλιτώνει), Ατλέτικο Μαδρίτης (πιθανός αντίπαλος). Οι υπόλοιπες οκτώ (τις πρώτες στη βαθμολογία τις γλιτώνει, οι δεύτερες είναι πιθανές αντίπαλοι) είναι: Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Βιγιαρεάλ, Μπάγερν, Λιόν, Άρσεναλ, Πόρτο, Γιουβέντους και Ρεάλ. Κλήρωση 19 Δεκεμβρίου στην Ελβετία.

Και μέχρι το τέλος Φλεβάρη που το ευρωπαϊκό πάρτι ξαναρχίζει τα κεφάλια (κυριολεκτικά) μέσα  και προσπάθεια για ανάκαμψη στο πρωτάθλημα, αρχής γενομένης από τον κυριακάτικο αγώνα με τον Πανσερραϊκό. Στο ΟΑΚΑ... Γι’ αυτό, βάζελοι οπαδοί, έχετε τον νου σας...