Καλύτερα λογιστική σκέψη...

kalytera-logistiki-skepsi

Ο Τσιώλης έχει την ατυχία να είναι προπονητής του Αρη στη δυσκολότερη εποχή για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Πιθανόν να μπορούσε να φτιάξει μία πολύ καλύτερη ομάδα αν είχε να διαχειριστεί ένα μεγαλύτερο μπάτζετ, αλλά οι συνθήκες είναι τέτοιες που τον υποχρεώνουν να κινηθεί συντηρητικά.

Καλείται να φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα μεν, αξιοποιώντας κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο το μπάτζετ που του δίνει η διοίκηση, σκεφτόμενος παράλληλα ότι θα πρέπει να μπορούν να πληρώνονται κιόλας οι παίκτες. Καλώς ή κακώς χρειάζεται να κάνει λιγάκι και τον... λογιστή, για να ξέρει ότι θα έχει ηρεμία στα αποδυτήρια. Ετσι και λειτουργεί από ό,τι γνωρίζουμε, αφού πριν από λίγες μέρες διαμήνυσε στη διοίκηση πως «αν χρειαστεί, ας κάνουμε μία μεταγραφή λιγότερη, αρκεί να είμαστε σίγουροι ότι οι παίκτες που θα έχουμε θα πληρώνονται στην ώρα τους».

Η διοίκηση τον καθησύχασε λέγοντάς του ότι έχει μεριμνήσει γι' αυτό και μέσα στον προγραμματισμό που κάνει προβλέπεται ότι, μεταξύ άλλων, θα εκχωρήσει στους παίκτες το τηλεοπτικό συμβόλαιο της νέας περιόδου. Οι δόσεις από τη συνδρομητική τηλεόραση δηλαδή, θα πηγαίνουν απευθείας στις τσέπες των παικτών, ώστε να μην έχουν άλλες έγνοιες στο μυαλό τους πέρα από τα ματς. Ο τρόπος που κινείται μέχρι στιγμής ο Αρης στις μεταγραφές αποτελεί επιβεβαίωση όλων των παραπάνω.

Ο Σολτάνι, ο Καπετάνος, ο Κοτσώνης, ο Κανούλας και ο Παπαστεριανός που κλείνει σήμερα, αύριο, έχουν συμβόλαια με λογικές αποδοχές. Δεν μπορούν να... εκτροχιάσουν τη διοίκηση από το πλάνο της, ενώ στην ίδια λογική θα είναι οι μεταγραφές του φορ και του στόπερ που βρίσκονται σε εκκρεμότητα.

Όλα αυτά οδηγούν και σε ένα άλλο συμπέρασμα: ότι στον «νέο Αρη» δεν θα υπάρχει ο παίκτης-ηγέτης. Αυτός που θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να πάρει την ομάδα στις πλάτες του και να την κουβαλήσει. Πολλοί περιμένουν από τον Καστίγιο να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο και μακάρι να ανταποκριθεί, αλλά πρέπει να περιμένουμε για να δούμε αν μπορεί. Διότι, μην ξεχνάμε ότι πρώτη φορά στην καριέρα του αναλαμβάνει τέτοια ευθύνη. Αναμφίβολα ο Μεξικανός αποτελεί το «best thing» στο ρόστερ του Αρη, αλλά χρειάζεται να το αποδείξει στην πράξη ότι μπορεί να είναι ο ηγέτης του.

Μέχρι τότε, τη διαφορά στον «νέο Αρη» δεν φαίνεται ότι θα μπορέσει να την κάνει κάποιος παίκτης μεμονωμένα. Ούτε από τους καινούργιους ούτε από τους παλιούς. Δεν είναι κακό αυτό. Απεναντίας. Προκύπτει σαν πρώτη αίσθηση ότι ο Αρης θα είναι ομάδα συνόλου, που θα στηρίζεται στη συλλογική προσπάθεια. Αυτός ο δρόμος είναι και ο πιο ασφαλής.

Θα χρειαστεί οι νέοι να προσθέσουν στο παιχνίδι τους στοιχεία που έλειπαν πέρυσι και οι παλιοί να διατηρήσουν τα καλά στοιχεία που είχε. Το ενθαρρυντικό της υπόθεσης είναι ότι ο Τσιώλης έδειξε πως ξέρει από τέτοιο ρόστερ να φτιάχνει ομάδες που να δουλεύουν σαν καλοκουρδισμένες μηχανές...