Η εβδομάδα της κρίσεως για το ελληνικό ποδόσφαιρο

i-evdomada-tis-kriseos-gia-to-elliniko-podosfairo

Η εβδομάδα της κρίσεως για το ελληνικό ποδόσφαιρο ξεκινά, αφού σε διεθνές επίπεδο θα πανηγυρίσουμε την πρόκριση στο Εuro και σε εσωτερικό, πρώτα ο Θεός, θα κλείσουν οι εκκρεμότητες με τις ομάδες που θα παίξουν στα πρωταθλήματα της Super League και της Football League, αλλά και της Football League 2.

To απόλυτο μπάχαλο που ζει και βασιλεύει στις πειθαρχικές επιτροπής της ΕΠΟ, της Super League και της Football League, αναμένεται να μπει σε μια τάξη, αφού πλέον τα χρονικά περιθώρια στενεύουν και ο κίνδυνος να χαθούν οι προθεσμίες και να διεξαχθεί η Super League με 14 ομάδες.Αυτό είναι, πάντως, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Από τη μια η εθνική μας ομάδα, που στα δύσκολα αποδεικνύεται παλικάρι και πιστοποιεί τη στόφα της μεγάλης ομάδας που ξέρει να παίρνει αυτό που θέλει, όταν πρέπει.

Και από την άλλη, το απόλυτο εγχώριο μηδέν. Με ευθύνη όλων των φορέων, χωρίς καμία απολύτως εξαίρεση και κυρίως των φυσικών προσώπων που θέλουν να αποκαλούνται παράγοντες και να τους λαμβάνουμε ως ικανούς να οδηγήσουν το επαγγελματικό ποδόσφαιρο στην πλήρη εξυγίανσή του.

Ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε. Δεν έχουμε ανάγκη την παράδοση μαθημάτων ήθους από εκείνους που με τον άλφα ή βήτα τρόπο έχουν πρωταγωνιστήσει στο να οδηγηθεί η κατάσταση στο σημερινό αδιέξοδο. Ακόμα και εκείνοι που πίστευαν ότι από την πλευρά της ποινικής δικαιοσύνης θα γίνονταν αλματώδη βήματα προς την κατεύθυνση της εξυγίανσης, διαψεύστηκαν από την εξέλιξη της υπόθεσης του Μάκη Ψωμιάδη.

Βλέπετε, ο 9ος τακτικός ανακριτής έκρινε ότι ο Αχιλλέας Μπέος που έχει οικογένεια με μωρά παιδιά στην Ελλάδα, είναι επικίνδυνος φυγής από τη χώρα και ο Μάκης όχι. Οπότε, κάπου εδώ η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά και όλοι εμείς καλούμαστε να... παραδοθούμε στο μεγαλείο εκείνων που θεωρούν ότι είμαστε "Αμερικανάκια". Ακριβώς, δηλαδή, αυτό που θεωρούν και όσοι σήμερα μας κυβερνούν. Ή τουλάχιστον, νομίζουν ότι μας κυβερνούν, διότι με το ρυθμό που προχωρούν προς τον γκρεμό, θα διαπιστώσουν λίαν συντόμως ότι δεν μπορούν να κυβερνήσουν ούτε τον ίδιο τους τον εαυτό.

Λέγαμε στο παρελθόν ότι το ποδόσφαιρο είναι μια μικρογραφία της ελληνικής κοινωνίας Πλέον, η ελληνική κοινωνία κινδυνεύει να γίνει ένα και το αυτό με την εικόνα της διάλυσης που επικρατεί στο χώρο του ποδοσφαίρου.

Οι στιγμές που έρχονται και μας... περιμένουν θα είναι μοναδικές. Σε όλα τα επίπεδα και για όλους τους Ελληνες. Οφείλουμε, έκαστος στο... είδος του, να το αντιληφθούμε έγκαιρα και να αντιδράσουμε με ψυχραιμία, για την προσωπική μας υγεία, αλλά και δυναμικά για την αποκατάσταση της κοινωνικής ισορροπίας που αυτοί που θεώρησαν πως έλαβαν λαϊκή εντολή, είναι πλέον φανερό ότι την έχουν γράψει στα παλαιότερα των υποδημάτων τους.