Η δύσκολη ευρωπαϊκή αποστολή του Άρη

i-dyskoli-evropaiki-apostoli-tou-ari

Οι δύο συνεχόμενες ήττες του Άρη στο πρωτάθλημα προκάλεσαν «μουρμούρα» σε ορισμένους διοικητικούς, που έχουν αρχίσει τη «σπέκουλα» σε βάρος του Μπάγεβιτς. Ο Άρης αντιμετωπίζει την πορτογαλική Μπράγκα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» σε ένα παιχνίδι που δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως τελικός, καθώς εάν ο Άρης κερδίσει, θα εξασφαλίσει 100% την πρόκρισή του στις 32 καλύτερες ομάδες του UEFA. 

Και όμως, αυτή η προοπτική δεν φαίνεται να συγκινεί κάποιους, που προσπαθούν να παίξουν το δικό τους παιχνίδι. Δεν είναι τυχαίο ότι εκπρόσωποι, ακόμη και μέσα από τη διοίκηση, σε οφ δι ρέκορντ συζητήσεις τους με δημοσιογράφους ασκούν εντονότατη κριτική στον Μπάγεβιτς για τις δύο ήττες από την ΑΕΚ και τον Λεβαδειακό στο πρωτάθλημα. Ειδικά για το ματς με την  Ένωση, του καταλογίζουν πως ανέχθηκε περισσότερο από όσο θα έπρεπε τον Ιβιτς, ενώ έκανε και άλλες λάθος κινήσεις στη σκακιέρα της αναμέτρησης. Ο Μπάγεβιτς έχει πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, δεν θέλει όμως να μιλήσει την παρούσα χρονική στιγμή γιατί επιθυμεί να διατηρήσει την ομάδα ενωμένη πριν από το κρίσιμο παιχνίδι με την Μπράγκα και τον επόμενο αγώνα πρωταθλήματος με τη Λάρισα στο Αλκαζάρ. 

Σε αγωνιστικό επίπεδο η επιστροφή του Αουρέλιο στη ενδεκάδα πρέπει να θεωρείται δεδομένη και ο έγχρωμος άσος θα καλύψει την αριστερή πλευρά στην άμυνα. Όσο για τον Ιβιτς, μετά τη μέτρια απόδοσή του και το «ξεφωνητό» του Μπάγεβιτς  στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με την ΑΕΚ, είναι δύσκολο να ξεκινήσει βασικός. Στο «Κλεάνθης Βικελίδης», παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, αναμένεται να δώσουν  βροντερό παρών οι φίλαθλοι του Άρη. Θέλουν να υποστηρίξουν την ομάδα τους και να τη βοηθήσουν να κερδίσει τους πορτογάλους για να γράψει «ιστορία» ο Άρης στην Ευρώπη.

Κλείνοντας, θεωρώ πως είναι ευχής έργο ο Άρης να καταφέρει να ανταπεξέλθει σε αυτό το δύσκολο έργο που έχει μπροστά του, και ας ελπίσουμε πώς θα κερδίσει διότι έτσι θα φέρει βαθμούς και στην Ελλάδα και κατά συνέπεια θα βγαίνουν περισσότερες ομάδες στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις όπως Champions League και Europa League. «Κοντός ψαλμός αλληλούια» και «Κυριακή κοντή γιορτή».