Σε φόρμα η Rosenborg αν θέλει τίτλο πρέπει να περάσει και από την Aalesund

se-forma-i-rosenborg-an-thelei-titlo-prepei-na-perasei-kai-apo-tin-aalesund


Καλημέρα σε όλους σας. Ένα «θεματάκι» έχουμε για αρχή καθώς η Aalesund διαθέτει τεχνικό χλοοτάπητα σε αντίθεση με την αντίπαλο της που αγωνίζεται σε φυσικό γρασίδι. Είναι ένας παράγοντας που ίσως επηρεάζει, όμως στην Νορβηγία οι μισές ομάδες έχουν τεχνητό χλοοτάπητα εδώ και αρκετά χρόνια κάτι που σημαίνει ότι έχουν συνηθίσει πλέον οι ομάδες στις διαφορές αυτές και δεν είναι κάτι εντελώς καινούργιο.

Aalesund

Η Κυπελλούχος του 2011 δεν έχει κάνει καλό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Στις 5 πρώτες αγωνιστικές μετράει 2 νίκες , 1 Ισοπαλία και 2 ήττες. Όμως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στο σκοράρισμα. Με μόλις 4 τέρματα στο ενεργητικό της η γηπεδούχος δείχνει να σαν να έχει κατέβει επίπεδο και όπως είπα δεν θυμίζει τουλάχιστον στα πρώτα αυτά παιχνίδια της καθόλου την ομάδα που εντυπωσίασε την προηγούμενη σαιζόν και που έφτασε μέχρι και την κατάκτηση του κυπέλλου. Μόλις την προηγούμενη αγωνιστική ηττήθηκε από την νεοφώτιστη στην κατηγορία Honefoss με 3-1 σκορ. Σίγουρα είμαστε ακόμη στην αρχή του πρωταθλήματος αλλά μετά από 5 αγωνιστικές εμένα προσωπικά δεν έχει καταφέρει να με πείσει ότι μπορεί να κάνει -αν όχι την ίδια πορεία με πέρυσι- τουλάχιστον να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία. Με απουσίες αλλά όχι σημαντικές θα παραταχθεί απόψε απέναντί στην πρωτοπόρο της βαθμολογία και φορμαρισμένη Ρόζεμποργκ.

Rosenborg

Χωρίς ήττα στα πέντε πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος η Rosenborg έδειξε από πολύ νωρίς τις διαθέσεις της κερδίζοντας με το επιβλητικό 3-0 την δεύτερη στην βαθμολογία Tromso. Εκτός έδρας σε 2 παιχνίδια μετράει από μία νίκη και μία ισοπαλία με τέρματα 4 υπέρ και 3 κατά. Αποδίδει αρκετά καλό ποδόσφαιρό και δείχνει ικανή να επανέλθει στο θρόνο της μετά τα από την περυσινή άσχημη σαιζόν που την έφερε στην Τρίτη θέση και εκτός Champions League. Μία άξια αναφοράς απουσία της για το σημερινό παιχνίδι με τον John Chibuike ακραίο επιθετικό που είχε αγωνιστεί και στα 5 προηγούμενα παιχνίδια να είναι τραυματίας.

Προϊστορία

Πέρυσι για το πρωτάθλημα η φιλοξενούμενη είχε επικρατήσει με σκορ 1-3.

Η πρόταση μου

Επιλέγω να ποντάρω πάνω στην φόρμα της Rosenborg που με βάση τα όσα έχει δείξει μέχρι σήμερα δίκαια είναι στην κορυφή της βαθμολογίας. Αγώνες όπως ο σημερινός δείχνουν στο τέλος το πρωτάθλημα και το γνωρίζουν πολύ καλά στην Rosenborg καθώς έχουν κατακτήσει τα περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη ομάδα την τελευταία εικοσαετία.

Η απόδοση για το «διπλό» της Rosenborg την βρίσκουμε στην εταιρία Bet365.com στο 2.15. Είναι αρκετά καλή και θεωρώ ότι εύκολα ή δύσκολα η φιλοξενούμενη ομάδα θα επικρατήσει. Αν πιάσει τα «στάνταρ» της προηγούμενης Κυριακής στο 3-0 εναντίων της Τρόμσο, τότε θα έχουμε ένα ακόμη εύκολο βράδυ στην Νορβηγία.

Αυτά από εμένα. Καλές επιλογές σε όλους. Θα είμαστε μαζί αύριο όπου διεξάγονται αρκετές αναμετρήσεις.