Πόσο επικίνδυνο άθλημα είναι το MMA για τους αγωνιζόμενους

poso-epikindyno-athlima-einai-to-mma-gia-tous-agonizomenous

Πριν ξεκινήσω να αναλύω τις σκέψεις μου για το παρόν ζήτημα, είμαι υποχρεωμένος καταρχήν να τονίσω πως είμαι φανατικός λάτρης του MMA (Mixed Martial Arts) και συνήθως δεν χάνω ποτέ αγώνα, αφού τους παρακολουθώ από την τηλεόραση σαν μικρό παιδί, προσφέροντας μου ικανοποίηση, λόγω της γρήγορης δράσης που έχει η εξέλιξη κάθε ματς, και φυσικά λόγω των περιορισμένων κανόνων που έχει θεσπίσει η αρμόδια αρχή για να καταστήσει εξαιρετικά ελκυστικό το προϊόν της.

Ας μπω τώρα κατευθείαν στο ψητό, και να επισημάνω ότι το MMA είναι πραγματικά ένα ιδιαίτερα σκληρό σπορ που μερικές φορές στο τέλος του αγώνα ο ηττημένος μπορεί να πάει κατευθείαν στο νοσοκομείο από το πολύ ξύλο που έχει φάει από τον αντίπαλο. Όμως για να είμαι ακριβοδίκαιος, συνήθως το ίδιο συμβαίνει και σε παρόμοια αθλήματα που οι αγωνιζόμενοι χτυπιούνται, όπως στην πυγμαχία, το kick box και ούτω καθεξής. Ωστόσο εκείνο το στοιχείο που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνο το MMA είναι πως η ομοσπονδία του συγκεκριμένου αθλήματος στοχεύει στο θέαμα, και εφάρμοσε χαλαρούς κανόνες για να το καταστήσει διαφορετικό από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά μαχητικά sport. Άλλωστε αυτή είναι η αιτία που έχει τόσους φανατικούς οπαδούς ανά την υφήλιο.

Η αλήθεια είναι πως εάν κάποιο άτομο παρακολουθήσει για πρώτη φορά ένα τέτοιο αγώνα και δεν είναι μαθημένος στο να βλέπει τόσο σκληρά χτυπήματα, τότε μάλλον θα μείνει με ανοιχτό το στόμα, και ενδέχεται να το σιχαθεί. Αλλά έτσι κι αλλιώς, μικρή σημασία έχει τούτη η παράμετρος, διότι το συγκεκριμένο άθλημα δεν απευθύνεται σε ευαίσθητους ανθρώπους, τουναντίον, σε εκείνους που τους αρέσει το ξύλο και οι πολεμικές τέχνες.

Πόσο επικίνδυνο άθλημα είναι το MMA για τους αγωνιζόμενους


Θα προσπαθήσω να αποδομήσω την λογική ότι μόνο το MMA είναι εξαιρετικά επικίνδυνο για τους αθλητές, προφανώς γιατί σε αγώνες kick boxing και Πυγμαχίας σκοτώθηκαν αρκετοί αθλητές, και μάλιστα όχι 1-2 σε ολόκληρη την ιστορία τους, αλλά δεκάδες έως τώρα, και πιθανόν θα συνεχιστεί να αυξάνεται τούτη η λίστα με τους αδικοχαμένους αγωνιζόμενους. Οπότε, είναι πέρα ως πέρα άδικο να κατηγορούν οι εχθροί του MMA μόνο αυτό από στιγμή γίνονται όργια στα συγγενικά αθλήματα.

Επομένως, κατά την ταπεινή μου άποψη, θεωρώ πως θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στα λεγόμενα μας όταν εκτοξεύουμε κατηγορίες πως μόνο το Mixed Martial Arts είναι άκρως επικίνδυνο, διαφορετικά δεν θα είμαστε αντικειμενικοί, ούτε ουδέτεροι.