Σταυρούλα Αντωνάκου… η κορυφαία Ελληνίδα σκόρερ

Στα 30 της έζησε την κατάκτηση ενός ρεκόρ που δύσκολα θα απειληθεί από συμπαίκτρια της. Η Σταυρούλα Αντωνάκου είναι και επίσημα η πρώτη πολίστρια που έφτασε τα 500 γκολ, γράφοντας το όνομα της στην ιστορία.


Η Σταυρούλα Αντωνάκου, μίλησε στο womensports και στην Μαρίνα Δημητροπούλου, τόσο για την κατάκτηση του ρεκορ όσο και για την τιμή που της έγινε να κρατήσει τη δάδα των Ολυμπιακών Αγώνων.


Είσαι και επίσημα η πρώτη σκόρερ όλων των εποχών στο ελληνικό πρωτάθλημα με 500 γκολ!!!Τα συναίσθηματα σου;


Νιώθω πολύ ευτυχισμένη που έκανα ένα τέτοιο ρεκόρ στο άθλημα που αγωνίζομαι τόσα χρόνια.Ποτέ δε σκεφτόμουνα όταν αγωνιζόμουν να βάζω πολλά γκολ και αυτό το ρεκόρ ανήκει σε πολλούς ανθρώπους προπονητές και συμπαίκτριες που έχω συνεργαστεί μαζί τους.


Όταν ξεκινούσες περίμενες ότι θα έκανες τέτοιο ρεκόρ και μία τέτοια σπουδαία διαδρομή στη καριέρα σου;


Όταν ξεκινούσα δεν είχα στο μυαλό μου να κάνω πρωταθλητισμό απλά έκανα κάτι που αγαπούσα πολύ με πάθος και προσήλωση. Όσο πέρναγαν τα χρόνια κάθε χρόνο έβαζα και ένα νέο στόχο πιο υψηλό απο τον προηγούμενο. Ούτε στα πιο τρελά αθλητικά μου όνειρα δε φανταζόμουν ότι θα κατάφερνα να κατακτήσω ένα χρυσό παγκόσμιο μετάλλιο και τόσες άλλες ομαδικές διακρίσεις.Τώρα έχω εξίσου μεγάλους στόχους και δε σταματάω σε αυτά που έχω κατακτήσει έως τώρα.


Πες μου κάποιους απο τους μεγάλους σου στόχους;


Ένας διακαής μου πόθος έιναι να κατακτήσω έναν ευρωπαικό τίτλο με τον Ολυμπιακό και πρώτα ο Θεός αν συνεχίσω να αγωνίζομαι στην Εθνική ομάδα να κατακτήσω κι άλλα μετάλλια.


Μιας και ανέφερες την Εθνική ομάδα είχες την μεγάλη τιμή να κρατάς την Ολυμπιακή φλόγα στην διαδρομή της προς το Λονδίνο καθώς και άλλες συμπαίχτριες σου απο την Εθνική. Δεν είναι ειρωνία της τύχης το ότι αν και παγκόσμιες πρωταθλήτριες δε θα είστε εκεί να δώσετε το παρών;


Όταν παρέλαβα την Ολυμπιακή φλόγα ένιωθα πολλά ανάμεικτα συναισθήματα.Υπερήφανη γιατί είναι πολύ μεγάλη τιμή,θλίψη γιατί αποκλειστήκαμε απο την Ολυμπιάδα κατακτώντας μέσα σε 10 μήνες 2 μετάλλια στις κορυφαίες διοργανώσεις του πλανήτη και μέσα σε 32' λεπτά αγώνα χάθηκε ένα αθλητικό μας όνειρο.Το τρίτο συναίσθημα ήταν οργή για τις άθλιες συνθήκες που αγωνιζόμασταν και συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε και ενώ είμαστε παγκόσμιες πρωταθλήτριες οι συνθήκες έγιναν πολύ χειρότερες.Παρόλαυτά ήτανε μία μεγάλη στιγμή μου και σαν αθλήτρια αλλά και σαν άνθρωπος να κρατάω την Ολυμπιακή φλόγα και να αντιπροσωπεύω το Ολυμπιακό ιδεώδες!


Σου ευχόμαστε να είσαι υγιής και να καταφέρεις να διατηρήσεις το πάθος και την αγάπη σου για το άθλημα που έχει κατακτήσει τα πάντα και έχει κάνει τους Έλληνες πραγματικά υπερήφανους στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Η Ελλάδα γέννησε τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό.Η σύγχρονη Ελλάδα όμως απαξιώνει αθλήματα "μη δημοφιλή" στα νούμερα των τηλεθεάσεων αλλά δημοφιλή στις καρδιές των Ελλήνων.Ευχόμαστε στο μέλλον οι υπεύθυνοι παράγοντες και πολιτεία να σταματήσουν να απαξιώνουν και να αδιαφορούν για τον υγιή αθλητισμό και επιτέλους οι αθλητές ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!