Η απλοποίηση και η επιλεκτικότητα

Δεν με ικανοποιεί αυτή η απλοποίηση του Βιεϊρίνια και του κάθε Βιεϊρίνια. Χάσαμε λέει ένα ματς με 3-1. Τι μπορούμε να πούμε; Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι. Παιδιά δεν χάσατε απλά, διασυρθήκατε εδώ μέσα και πέσατε στα μάτια του κόσμου σας. Και το ένα γκολ καλύτερα να μην έμπαινε, με “μουσαντένιο” πέναλτι.

Για το τι μπορείτε να πείτε, συμφωνώ, απόλυτα. Τίποτε δεν μπορείτε και δεν πρέπει. Άλλωστε όταν είχατε τον λόγο, τσιμουδιά δεν βγάλατε, σχεδόν όλοι σας παρακαλώ και ας μην γίνονται εξαιρέσεις.

Αν θέλετε τη γνώμη μου πολύ με χαλάνε τα επιλεκτικά χειροκροτήματα του κόσμου, όπως καλή ώρα προχθές στον Βιεϊρίνια. Για ποιο πράγμα ακριβώς τον χειροκρότησαν που μια φορά δεν πάτησε στην περιοχή, ενώ κάτι αντιπάλους σαν τον Μαρίνο, ένας κανονικός Βιεϊρίνια τους θέλει για… πρωινό ρόφημα.

Όσο για το επόμενο παιχνίδι με τους Σάμροκ, που βάλατε στόχο, ελπίζω πραγματικά να το θυμηθείτε και να φροντίσετε να είστε εσείς με την ψυχή σας.

Σκληρός και αδέκαστος κριτής ο κόσμος

Τα εξ αμάξης άκουσε ο Βιτόλο στην φλογισμένη Τούμπα, που και να εκτιμάει ξέρει και να μην ξεχνάει καταφέρνει. Αν για κάτι φημίζεται ο κόσμος του ΠΑΟΚ είναι γιατί στέκεται απέναντι σε πρόσωπα και γούστα με σκληρή αδέκαστη κριτική ματιά.

Δεν είναι τίποτα παρασυρόμενα παιδάκια, που από συνήθεια “ξεφωνίζουν” κάποιον ή κάτι, επειδή έτσι του… κατέβηκε.

Για να φθάσει στο σημείο να ετοιμάσει τέτοια υποδοχή στον Βιτόλο σημαίνει ότι ο Βικτοράκος αυτό άξιζε. Την τύχη του την προκάλεσε ο ίδιος, με τη συμπεριφορά του.

Και για να θυμηθούμε ποιο ήταν το λεπτό σημείο που έκανε αρνητικό κλικ στον κόσμο, δεν πρόκειται για τη φυγή του (αυτή άλλωστε πιο πολύ η διοίκηση την επιδίωξε) αλλά για εκείνο το ενοχλητικό “πήγα σε μεγαλύτερη ομάδα και έκανα ένα παραπάνω βήμα στην καριέρα μου”.

Είναι έτσι ή έχω λάθος;

Δεν είμαι σε θέση να προβλέψω τι θα συμβεί προσεχώς για τον Σαλπιγγίδη, αλλά για ένα πράγμα είμαι βέβαιος και μπορώ γι’ αυτό να μιλήσω.

Όταν το καλοκαίρι οι σημερινοί διοικούντες και τεχνικοί διευθυντές έκαναν… ταμείο στις δύσκολες μέρες που περνάει η ΠΑΕ και η ελληνική κοινωνία για το ποιους παίκτες διαθέτει η ομάδα και προκειμένου να σχεδιάσουν την επόμενη (σημερινή) μέρα, αποφεύγοντας τα πολλά έξοδα (γιατί στον ΠΑΟΚ λεφτά δεν υπάρχουν όπως μας λένε) τον Σαλπιγγίδη τον λογάριαζαν για σέντερ φορ.

Στις κουβέντες τους απ’ ό,τι γνωρίζω μιλούσαν για δίδυμο Αθανασιάδη-Σαλπιγγίδη και (σωστά για μένα) κοίταζαν να ενισχυθούν σε άλλες θέσεις.

Τι άλλαξε ξαφνικά και ο “Σάλπι” ούτε για αστείο δεν υπολογίζεται για εκεί; Και γιατί ο Μπόλονι επιμένει να τον ταλαιπωρεί δεξιά και τον εξαντλεί και τον εκθέτει; Επειδή δεν μιλάει;

ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ

Είπαν κάποιοι ότι ο Σνάουτσνερ φταίει για το δεύτερο γκολ που έχασε τον Κατσουράνη και γενικά δεν ήταν καλός με τον Παναθηναϊκό.

Και αν είναι έτσι που είναι, αυτός ήταν το πρόβλημα, που έτσι κι αλλιώς δεν αποτελεί πρώτη επιλογή και ούτε είναι πρωτοκλασάτο όνομα, ακριβοπληρωμένο και προβεβλημένο.

Ας σοβαρευτούμε λιγάκι όλοι μας κι ας μάθουμε να αποδίδουμε τις ευθύνες εκεί κι όπου χρειάζεται. Δίκαια και χωρίς προστατευτισμούς.

Καιρός να μπει τέλος στο… απυρόβλητο και θέση στο… κάδρο να αποκτήσουν σιγά - σιγά παίκτες – ονόματα, προπονητής – πρόεδρος – διοίκηση. Μήπως και απελευθερωμένοι δούμε αλλιώς τα πράγματα.

ΠΛΙΝΘΟΙ ΚΑΙ ΚΕΡΑΜΟΙ

Αμόκ στον Παναθηναϊκό με την ξέφρενη όπως τη χαρακτηρίζουν πορεία της ομάδας, η οποία πέρασε σαν “σίφουνας” από την Τούμπα. Με το δίκιο τους θα μου πείτε, αφού άσχετα αν απέναντί του είχε ένα… πτώμα, αυτός έκανε τη δουλειά του. Κι αυτή τη φορά έπαιξε μπάλα.

Βρε πώς αλλάζουν οι καιροί από κει που είχαν για “σουτ” τον Φερέιρα να τον κάνουν θεό τους! Βρήκαν ένα πιτσιρίκο (17 χρονών) κάτω από τα δοκάρια, αφού μοσχοπούλησαν και πήραν λεφτά από τον Τζόρβα και έβγαλαν από την… ναφθαλίνη κάτι Σαριέγκι-Μπουμσόνγκ κι έκαναν παίκτες κάτι Σπυρόπουλους, Μαρίνους και Σιμάο.

Έβαλαν λίγη ταχύτητα στη μηχανή τους με Ζέκα, Κουίνσι αξιοποίησαν τον Λέτο που τρέχει σαν παλαβός (αυτό πάλι πώς το είδατε;) και γύρισαν στον Κλέιτον που τον επανέφεραν από τα αζήτητα. Δεν ξέρω τι έγινε και μεταμορφώθηκε σε ομάδα αυτό το περσινό συνονθύλευμα που παρέπαιε και μάλιστα χωρίς δαπανηρές μεταγραφές, αφού έκαναν κι ένα βαρβάτο “κούρεμα” στον προϋπολογισμό της ομάδας.

Δεν έχουν και διοίκηση (είναι με τον Γόντικα στο τιμόνι να φανταστείτε) και ζουν τόσο καιρό (και δεν ξέρω για πόσο ακόμη) στον αστερισμό του Βλάση Τσάκα που εξακολουθεί να κάνει δημόσιες εμφανίσεις και με ύφος χιλίων σεΐχηδων προβαίνει σε βαθυστόχαστες αναλύσεις και δηλώσεις.

Για τον Ολυμπιακό τι να πούμε, όταν την ώρα που γελοιοποιούνται μέσα στο Καραϊσκάκη από τον… αλενατόρε Νικολό, επιχειρούν να διασκεδάσουν την πίκρα τους μ’ εκείνο το φοβερό  “τους αφήνουμε (τους πράσινους) να νομίζουν ότι μπορούν να αναδειχθούν πρωταθλητές”. Καλά ας συνεχίσουν έτσι και θα δούμε τι θα λένε...

ΜΟΤΟ

“Στον Ολυμπιακό ας βρουν τερματοφύλακα, γιατί με τον Κοστάντζο δεν πρόκειται να πάνε πουθενά. Στην ΑΕΚ συνεχίζονται το βιολί τους με τις τριάρες, μόνο που αυτή τη φορά φιλοδώρησαν τους άλλους κίτρινους...”