Οι απώλειες στα «εκτός» και η έλλειψη ευκαιριών

Στο δεύτερο ουσιαστικό παιχνίδι του, στη μετά Βιειρίνια και Κοντρέρας εποχή, ο ΠΑΟΚ απώλεσε πολύτιμους βαθμούς στη προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στη Τρίτη θέση της βαθμολογίας. Οι νέες απώλειες βαθμών σε ένα ακόμη εκτός έδρας παιχνίδι, δημιουργούν έντονο προβληματισμό καθώς ο ΠΑΟΚ δείχνει πως δεν μπορεί σε συγκεκριμένα παιχνίδια να πάρει αυτό που θέλει. Ουσιαστικά σε 16 αγώνες πρωταθλήματος ο ΠΑΟΚ μετρά μόλις δύο «διπλά» και αυτό το γεγονός ασφαλώς καταδεικνύει και το πρόβλημα που έχει η ομάδα μακριά από τη Τούμπα. Ένα πρόβλημα που μεγεθύνεται από τη έλλειψη ευκαιριών και τη μέτρια επιθετική ανάπτυξη. 

Η αλήθεια είναι πως ο ΠΑΟΚ είχε στη Ξάνθη, το παιχνίδι, «κομμένο και ραμμένο» στα μέτρα του. Έλεγξε τον ρυθμό του παιχνιδιού, ήταν καλύτερος από τον αντίπαλο του ειδικά στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να φθάσει με αξιώσεις στη αντίπαλη εστία. Χρειαζόταν περισσότερη τύχη ο ΠΑΟΚ για να φθάσει στο γκολ και αυτή δεν τη είχε. Έλειπε η επιθετική ανάπτυξη από τα πλάγια, οι πλαγιοκοπήσεις που θα μπορούσαν να προσφέρουν καλύτερες προϋποθέσεις στους επιθετικούς για τη επίτευξη ενός γκολ. Το συμπέρασμα που προκύπτει, είναι πως όσοι συμμετέχουν στο ρόστερ της ομάδας, πρέπει να αυξήσουν περισσότερο τις προσπάθειες τους σε αυτό τον τομέα. 

Ο δε Μπόλονι που έστησε λογικά τη ομάδα με αρκετούς χάφ, έπρεπε να τολμήσει περισσότερο με τη χρησιμοποίηση του Ρομπέρ που έδωσε για πέντε λεπτά, επιλογές από τη αριστερή πλευρά. Βεβαίως έλειπαν από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια, δύο παίκτες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ουσιαστικά τη ομάδα. Ο λόγος γίνεται για τους Γεωργιάδη και Ετο. Ήταν ολοφάνερο, βλέποντας το παιχνίδι του ΠΑΟΚ στη Ξάνθη, πως έλειπε από τη ομάδα η ταχύτητα και οι επιλογές από τα πλάγια για να έρθει το γκολ. Πάντως η απώλεια βαθμών δεν αλλάζει τον στόχο. 

Ουτως ή άλλως και με όσα δεδομένα υπάρχουν ο ΠΑΟΚ είναι πολύ δύσκολο να φθάσει στη πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτό που πρέπει να κάνει, είναι να βελτιώνει συνεχώς τη θέση του στη πεντάδα για να μπορέσει να ανταποκριθεί τον Μαιο, στις απαιτήσεις των πλέι οφ. Μέχρι τότε όμως, έχουμε πολύ δρόμο, συνολικά 14 αγωνιστικές και ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα σε πρωτάθλημα, κύπελλο και Γιουρόπα Λίγκ. Αναμφίβολα όμως και με τη επιστροφή των Ετο και Γεωργιάδη ή ακόμη και τη περαιτέρω αξιοποίηση του Ρομπέρ, ο ΠΑΟΚ χρειάζεται ένα ακραίο επιθετικό που θα του δώσει λύσεις. Δεν ξέρω αν ο Νιμανί το «έχει», αυτό το γνωρίζει ο Μπόλονι. Η αν θα προκύψει κάποιος άλλος. Με αυτές τις επιθετικές επιλογές που παρουσίασε η ομάδα στη Ξάνθη, το γκολ εύκολα δεν μπορεί να έρθει.