Δίκαια και άδικα στον ΠΑΟΚ

Έχει δίκιο ο κόσμος του ΠΑΟΚ. Κι είναι βουνό το δίκιο του. Δεν είναι δα και «κολυμβήθρα του Σιλωάμ» η αποσόβηση του κινδύνου αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ενός κινδύνου βέβαια, ο οποίος εξακολουθεί να . κρέμεται «δαμόκλειος σπάθη»  υπεράνω των κεφαλών του «δικέφαλου». Έχει κι άδικο όμως, ο κόσμος αλλά . Είναι και κρίμα κι άδικο να ισοπεδώνεται η προσπάθεια της ΠΑΕ - στη Νιόν - για τη σωτηρία του ΠΑΟΚ!

Ο Θοδωρής Ζαγοράκης - για να λέμε και του στραβού (του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ) το δίκιο - αντέδρασε ταχύτατα κι ορθότατα βλέποντας τον χάρο της ΟΕΦΑ με τα μάτια του. Η αντίδραση του έσωσε τον «δικέφαλο» στο χείλος του γκρεμού της ΟΥΕΦΑ. Δικαιούται λοιπόν, αναγνώρισης.

Δε συζητάμε βέβαια - προς Θεού, δηλαδή -  για επιβράβευση. Και τούτο επειδή ο Θοδωρής Ζαγοράκης κι ο Ζήσης Βρύζας, για να λέμε όλην την αλήθεια, φέρουν ακεραία την ευθύνη για την κατάσταση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Δικές τους κακές, κάκιστες μεταγραφικές επιλογές τον έφεραν στο χείλος του γκρεμού της ΟΥΕΦΑ.

Έτσι λοιπόν, δεν είναι δυνατόν να θεωρείται εξαγνισμός από τις αμαρτίες της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η άφεση της ΟΥΕΦΑ! Κι είναι καιρός στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ να σιωπούν και να πράττουν σύμφωνα με τους ορισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. Για να εξασφαλίσουν στον «δικέφαλο» το δικαίωμα πτήσεων του στους .ουρανούς της.

Το πάθημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ (εξ αιτίας πλήθους από μεταγραφικές γκάφες) είναι άκρως απαραίτητο να γίνει μάθημα. Η οικονομική εξυγίανση είναι πλέον, θέμα επιβίωσης. Η αγωνιστική δεν είναι. Είναι θέμα αξιοπρεπούς ή μη διαβίωσης. Επιβίωσης όμως, δεν είναι. Ως εκ τούτου είναι καιρός να αλλάξουν μυαλά στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Να αλλάξει η νοοτροπία διαχείρισης των εσόδων. Κύρια δε, να αλλάξει η φιλοσοφία επένδυσης τους σε μεταγραφές.


Κι εδώ - επιτρέψτε μας την παρένθεση - εμείς επιμένουμε για την ακεραιότητα και την εντιμότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη. Για των λόγων μας το αληθές φυσικά, παραπέμπουμε στις λογής λογής εκθέσεις των ορκωτών λογιστών. Κι ουχί μόνον. Λάθη έκανε πολλά. Συμπέρασμα; Δεν επιμένουμε για την ικανότητα του. Δεν ωφελήθηκε από τα λάθη του. Δεν έκανε λάθη προς ίδιον όφελος. Δεν καταχράστηκε, για να βαρύνουμε τις εκφράσεις. Δεν «έφαγε» χρήματα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Συμπέρασμα; Επιμένουμε στην ακεραιότητα και στην εντιμότητα του Θοδωρή Ζαγοράκη.

Εάν δεν αλλάξει όμως, μυαλά κι ο πρόεδρος κι ο αντιπρόεδρος (κι αυτός στο κάδρο των .ευθυνών) θα πρέπει, να τους αλλάξει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Χωρίς αλλαγή μυαλών. Με άλλα λόγια; Χωρίς εντελώς νέα νοοτροπία και φιλοσοφία η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μένει με το ένα πόδι μετέωρο στο χείλος του γκρεμού της ΟΥΕΦΑ.

Όσο για τις αντιδράσεις φίλων του «δικέφαλου»; Για τις κραυγές αντίθεσης; Κατ αρχήν - κατά την ταπεινή μας άποψη - στη συγκεκριμένη στιγμή (θα) είναι έγκλημα σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η αποχώρηση του Θοδωρή Ζαγοράκη. Η παρουσία του, παρά το κύμα εύλογης αμφισβήτησης αλλά κι απόρριψης του, είναι ακόμη ευεργετική. Κι εντός κι εκτός συνόρων. Στη συνέχεια; Ο Θοδωρής Ζαγοράκης ως (φερόμενος .) ηγέτης υποχρεούται, να δείξει μεγαλοθυμία. Να ακούει με σεβασμό τις αντιδράσεις. Είτε διαφωνεί, είτε συμφωνεί με αυτές .

Και κάτι τελευταίο. Τόσο εύκολα λησμονούν όλοι, μα όλοι ανεξαιρέτως στην Τούμπα το «Πιστεύω» τους : Ο ΠΑΟΚ πάνω από όλα κι όλους; Τόσο εύκολα;