Ο ΠΑΟΚ καλείται σήμερα σε επανεκκίνηση

Τέταρτη αγωνιστική χωρίς νίκη θα αποτελέσει καίριο πλήγμα στις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ για τη φετινή σεζόν, κάτι που αποτελεί συνείδηση όλων στην ομάδα του Δικέφαλου. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι παίκτες του Μπόλονι καλούνται να βρουν τον τρόπο να ξεπεράσουν το εμπόδιο του Παναθηναϊκού και να κάνουν μια νέα αρχή στο πρωτάθλημα. Έστω κι αν δεν καταφέρουν να συνδυάσουν μια ενδεχόμενη νίκη με καλή απόδοση, που θα ικανοποιούσε περαιτέρω τον φίλαθλο κόσμο τους.

Βέβαια, με εμφανίσεις ανάλογες των αγώνων που έχουν προηγηθεί με Ολυμπιακό, ΟΦΗ και Αρη, ο Δικέφαλος δεν μπορεί να ελπίζει σε μεγάλο βαθμό ότι θα καταφέρει να επιστρέψει σήμερα στις νίκες. Πολύ δε περισσότερο, όταν θα έχει απέναντί του την πιο φορμαρισμένη ομάδα του πρωταθλήματος και η οποία έχει την πολυτέλεια να διεκδικήσει όχι ένα, αλλά δύο αποτελέσματα, αφού και η ισοπαλία θα εξυπηρετεί τα σχέδιά της.

Το θέμα είναι ότι όπως έστρωσε ο ΠΑΟΚ, έτσι θα κοιμηθεί. Αφού δεν συγκέντρωσε τους προσδοκώμενους βαθμούς στους αγώνες που προηγήθηκαν, θα αγωνίζεται στο εξής με την πλάτη στον τοίχο, μέχρι τουλάχιστον που ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός γνωρίσουν κι αυτοί ορισμένες απώλειες βαθμών. Από την άλλη, εφόσον ο ΠΑΟΚ πάρει σήμερα το τρίποντο, δε θα σβήσει μονοκονδυλιά τις μέχρι τώρα βαθμολογικές ανορθογραφίες του, ωστόσο θα βελτιώσει τις προοπτικές του για τη συνέχεια. Επιπλέον, θα πάει και με άλλον αέρα στο Δουβλίνο για τον αγώνα με τη Σάμροκ Ρόβερς, όπου επίσης η κατάκτηση της νίκης θα είναι για αυτόν το ένα και μοναδικό ζητούμενο.

Τα προβλήματα αγωνιστικής φύσης δε λείπουν για τον Μπόλονι από ένα ακόμη παιχνίδι, και μάλιστα ντέρμπι, ωστόσο εδώ φαίνεται το βάθος στον πάγκο της ομάδας. Άλλωστε, σε μια χρονιά γεμάτη από αγωνιστικές υποχρεώσεις, είναι αναπόφευκτο να παρουσιάζονται κάθε τόσο απουσίες, είτε από τραυματισμούς, είτε από τιμωρίες. Απουσίες, που θα πρέπει να είναι έτοιμοι σε κάθε στιγμή οι παίκτες που έρχονται από πίσω. Και το σημερινό παιχνίδι της Τούμπας μπορεί να δώσει απαντήσεις και επ΄ αυτού.