Η ομάδα χρειάζεται τους «Ιππόκαμπους»

Διαβάσαμε με μεγάλο ενδιαφέρων την ανακοίνωση των «Ιππόκαμπων» και διαπιστώσαμε πως σωστά μεν κράτησαν χαμηλά τους τόνους, άξιζε δε να χρησιμοποιηθεί κάπως πιο αιχμηρός λόγος μιας και ο ΠΑΣ υποβιβάστηκε.


Αν κάποιος που δεν έχει ενημερωθεί για την κατάληξη του πρωταθλήματος και τον υποβιβασμό και διάβαζε την ανακοίνωση θα σχημάτιζε την εντύπωση πως η Πρέβεζα προέρχεται από μια εξαιρετική χρονιά. Το ερώτημα λοιπόν, για το ποιος φταίει για την πορεία του ΠΑΣ συνεχίζει να πλανάτε.


Μήπως είναι η διοίκηση που είχε βάλει την ομάδα στον… αυτόματο πιλότο και την παρακολουθούσε να βαδίζει με μαθηματική ακρίβεια στην Δ’ Εθνική; Μήπως φταίει ο Λάππας που μάζεψε μόλις 14 σε έναν ολόκληρο γύρο; Μήπως ο Δρακόπουλος, που αν και το πάλεψε, έχασε όλα τα σημαντικά παιχνίδια; Ή μήπως οι ποδοσφαιριστές;


Με το να μην κάνεις κριτική και να προσπερνάς τα λάθη σου δεν κερδίζεις απολύτως τίποτα. Το πιθανότερο είναι να τα επαναλάβεις και πάλι, με ανάλογα αποτελέσματα.


Για αυτό λοιπόν αν όλοι όσοι αγαπάμε την ομάδα, προσποιούμαστε πως όλα είναι καλά για να μην χαλάσουμε την… ζαχαρένια μας με τους αρμόδιους, δεν θα καταφέρουμε τίποτα. Το πιθανότερο είναι να βλέπουμε την ομάδα να βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για πολλά χρόνια ακόμα.


Ίσως ακόμα και το παράδειγμα του Εθνικού Φιλιππιάδας να μας δείχνει τον δρόμο. Με σκυμμένα κεφάλια, χωρίς τυμπανοκρουσίες και μεγάλες κουβέντες κατάφερε να βγάλει την χρονιά, χωρίς ουσιαστικά να κινδυνέψει ποτέ σοβαρά. Βέβαια και ο Εθνικός πλέον έχει μπροστά του ένα μεγάλο στοίχημα. Και αυτό δεν είναι άλλο από την διάρκεια, ωστόσο κρίνουμε βάση την πρώτης του χρονιάς.


Ακόμα και στην Άρτα που ουσιαστικά είναι υποχρεωμένοι να στήσουν μια ομάδα από το μηδέν, οι οργανωμένοι βγήκαν μπροστά. Πήραν την κατάσταση στα χέρια και επιχειρούν να βγάλουν την ομάδα από τον λήθαργο στον οποίο έχει περιέλθει.


Ας μην περιμένουμε λοιπόν όσους αυτοαποκαλούνται αρμόδιοι να ξυπνήσουν. Ας τους ξυπνήσουμε εμείς. Ας δείξουμε πως ο ΠΑΣ έχει δυναμική και να περάσουμε στις πράξεις.


Κοντολογίς, δεν είμαστε αντίθετοι στην ανακοίνωση, ιδιαιτέρα από την στιγμή που αυτή ήρθε σε μια εποχή περίεργη για την ομάδα μετά τα όσα είχε δηλώσει ο Κατσιμπόκης. Απλός πολλές φορές χάνουμε την ουσία στο βωμό του επικοινωνιακού κομματιού.