Σε ρηχά νερά η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης

 Με απολογισμό μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες η ανδρική ομάδα υδατοσφαίρισης του Ολυμπιακού επέστρεψε χθες από το Βελιγράδι, όπου έδωσε τα πρώτα φιλικά παιχνίδια στο τουρνουά της Παρτιζάν.


Παρότι ο Γιώργος Αφρουδάκης δεν αγωνίστηκε καθόλου και στην πορεία των αγώνων προέκυψαν προβλήματα με τον Κροάτη Αντριγια Κομάντινα (ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο) και τον Βαγγέλη Δελακά (ανέβασε πυρετό), οι πρωταθλητές έδειξαν μέρος της δυναμικής τους απέναντι σε άλλα επίσης ευρωπαϊκά μεγαθήρια.


«Παρότι όλοι οι παίκτες είναι μαζί μόλις δέκα ημέρες, έδειξαν διάθεση να παλέψουν όλα τα παιχνίδια. Αυτό με έκανε να νιώσω ικανοποίηση» έλεγε χθες λίγο μετά την επιστροφή στην Αθήνα ο τεχνικός των Πειραιωτών, Βαγγέλης Πάτερος.


«Αυτό που με προβλημάτισε ήταν η αμυντική συμπεριφορά της ομάδας. Παρ' όλα τα ελαφρυντικά, δεχτήκαμε συνολικά 45 γκολ. Εάν φανταστείτε ότι η άμυνα είναι το κύριο όπλο του Ολυμπιακού, όταν πέρυσι δεχόμασταν μέχρι οκτώ γκολ στην Ευρωλίγκα, στο τουρνουά δεχτήκαμε πολλά. Ομως ο Ολυμπιακός έχει τους ποιοτικούς παίκτες να βελτιωθεί σε αυτόν τον τομέα» συμπληρώνει ο Βαγγέλης Πάτερος.


«Υπάρχει πληρότητα»

Στους πρωταθλητές έγιναν ελάχιστες αλλαγές. Εφυγε ο Κροάτης Τίχομιλ Βράνιες, αντικαταστάθηκε από τον συμπατριώτη του Αντόνιο Πέτκοβιτς, ενώ και με την απόκτηση του Μανώλη Μυλωνάκη, εφόσον η υπόθεση μεταγραφής του από τον Εθνικό λήξει θετικά, ο Ολυμπιακός ενισχύθηκε στην περιφερειακές θέσεις "1" και "2".


«Τα δύο αυτά παιδιά πρώτη φορά βρίσκονται σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο και είναι φυσικό να έχουν τρακ. Ομως μπορούν να δώσουν λύσεις. Υπάρχει πληρότητα στην ομάδα. Πέρυσι η απουσία δύο παικτών είχε φέρει την ήττα με πέντε γκολ από τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ και, όπως φάνηκε στη ρεβάνς, αυτές οι απουσίες μάς στοίχισαν την πρόκριση στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκα. Στην Ελλάδα, εφόσον είμαστε σοβαροί, έχουμε την πολυτέλεια να χρησιμοποιούμε πολλούς παίκτες. Στην Ευρώπη, όμως, η κάθε απουσία μετρά» σημείωσε ο τεχνικός του Ολυμπιακού.


«Πιο επικίνδυνος ο Πανιώνιος»


Οι αλλαγές στον Εθνικό δημιουργούν νέα δεδομένα στο επερχόμενο πρωτάθλημα της Α1, με τον Πανιώνιο να θεωρείται ο πλέον επικίνδυνος αντίπαλος για τον Ολυμπιακό.


«Τον Εθνικό τον ξέραμε, γνωρίζαμε πώς θα τον αντιμετωπίσουμε. Ο Πανιώνιος είναι πιο επικίνδυνος. Ενισχύθηκε σε βασικές θέσεις, στον φουνταριστό και τον αμυντικό, έχει ένα κολυμβητήριο που μπορεί να γίνει έδρα, έχει τις βάσεις, άρα θα είναι κάτι καινούργιο για εμάς. Ομως, πέρα από τη δυναμική του, όλα εξαρτώνται από εμάς. Κάθε αντίπαλο τον αντιμετωπίζουμε με σοβαρότητα, εάν εμείς φτάσουμε στο 70 με 80% των δυνατοτήτων μας δεν νομίζω ότι θα έχουμε προβλήματα στις εσωτερικές διοργανώσεις» κατέληξε ο Βαγγέλης Πάτερος.


Οι παίκτες του Ολυμπιακού θα επιστρέψουν αύριο στις προπονήσεις, ενώ την άλλη εβδομάδα θα γίνει 4ήμερη κοινή προετοιμασία με τη ΝΕΠ στον Πειραιά.