Ο «αδηφάγος» του Μίσιγκαν

Oh yeah… Τελικά σας μπέρδεψα αρκετά. Ο κύριος που ψάχναμε με το ξυρισμένο κεφάλι δεν αντικατέστησε βέβαια τον Conrad MacRae ούτε είχε συμπαίκτη του τον Σκοτ Σκάιλς. Όταν έλεγα ότι αντικατέστησε αθλητή που δεν είναι σήμερα στη ζωή εννοούσα τον Άντονι Φρέντερικ, την περίοδο 1993- 94 στον Άρη Θεσσαλονίκης, που «έφυγε» το 2003, από καρδιακή ανακοπή. Όσο για τον συμπαίκτη του, που αγωνιζόταν στη θέση του point guard, εκείνη την πρώτη φορά που ήρθε στη χώρα μας και που σήμερα είναι head coach στους Charlotte Bobcats, αυτός δεν ήταν άλλος από τον Sam Vincent. Συνεπώς, ο small forward που ψάχναμε ήταν ο Sean «The Dean» Higgins, με θητεία στους κιτρινόμαυρους, τους οποίους οδήγησε ένα βήμα πριν από τον τελικό του Σαπόρτα (αποκλείστηκε από την Ολύμπια Λιουμπλιάνας στα ημιτελικά, με εξαιρετικά περιπετειώδη τρόπο) αλλά και στο Ηράκλειο, για τρεις μήνες περίπου, την περίοδο 1997- 1998!


Για την πολυτάραχη ζωή του, ειδικά στα εφηβικά του χρόνια, τα διαβάσατε το Σάββατο. Ενώ, λοιπόν, αρχικά επρόκειτο να παίξει στο UCLA, επειδή έτσι ήθελε ο πατρυιός του, ο ίδιος επαναστάτησε και, αφού ακύρωσε την υπογραφή του στο «Letter of Intent» με το Πανεπιστήμιο του L.A., μετακόμισε κοντά στο φυσικό του πατέρα, στο Michigan και στους Wolverines (= αδηφάγοι- σαρκοφάγα ζώα που ζουν κατά κόρο στη Βόρεια Αμερική και το Μίσιγκαν). Τους οδήγησε μάλιστα και στον τελικό του NCAA, πετυχαίνοντας τους νικητήριους 2 πόντους του ημιτελικού εις βάρος του Ιλινόις, αρπάζοντας το επιθετικό ρημπάουντ, ύστερα από άστοχο σουτ του συμπαίκτη του - και κάποτε στόχου του ΠΑΟΚ- Terry Mills. Στον τελικό, η συμμετοχή του δεν ήταν το ίδιο καθοριστική, αλλά, ούτως ή άλλως, το Michigan επικράτησε του Seton Hall με 80- 79 στην παράταση και κατέκτησε τον τίτλο. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ τότε, George H.W. Bush (Senior), τού επεφύλαξε ειδική αναφορά κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, κατά την υποδοχή της ομάδας του Michigan στο Λευκό Οίκο.


Στο ΝΒΑ πάντως δεν πέτυχε σπουδαία πράγματα. Επιλέχθηκε στο νούμερο 54 των draft του 1990 από τα «σπηρούνια», αλλά δεν στέριωσε πουθενά. Αγωνίστηκε κατά σειρά στους Spurs, στο Orlando, στους Warriors, στους Nets, στους 76ers και τέλος στους Blazers. Στην Ευρώπη πέραν της Ελλάδας και της Τουρκίας (Ulker) αγωνίστηκε το 2000 και στην Ural Great του Perm, στο πλευρό του Roy Tarpley. Το 2006 αγωνίστηκε στο CBA και τους Albany Patroons, έχοντας ως προπονητή του μια προσωπικότητα που θαύμαζε όσο ελάχιστοι στο χώρο του μπάσκετ, τον «Sugar» Michael Ray Richardson… Το 2007 έκλεισε για τον Sean σε ομάδα του IBL, όπου συνεισέφερε τις παικτικές και προπονητικές του γνώσεις ως assistant του «Tark The Shark» στους Las Vegas Stars. 


Ορίστε και το βιντεάκι που υποσχέθηκα από τον τελικό του NCAA. Σε ορισμένα στιγμιότυπα, μπορείτε να τον εντοπίσετε να αγωνίζεται κιόλας. (βλ. κυρίως στο 3:35 του βίντεο)


Όσο για τη φωτογραφία? Αυτή είναι από το νικητήριο καλάθι του ημιτελικού που λέγαμε. Ανορθόδοξο στυλ αλλά … το αποτέλεσμα μετράει! Νικητές στο κουίζ, μέχρι αργά χθες το βράδυ, οι όχι και τόσο συνήθεις ύποπτοι Cliff, Agapitos, A. Aleopoulos, old_simon και οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι paullgr, N. Zoakis, Al. Milonas, Toni V, MLP, P. Mentis, Geo_Pol. Αρκετές και οι λανθασμένες απαντήσεις, αλλά λογικό ήταν. Τα (και καλά…) hints αποπροσανατόλισαν πολύ κόσμο. Άμα θέλουμε να γίνουμε Πυθίες, μια χαρά τα καταφέρνουμε.