Πάτρικ Ογκουνσότο. Ο αγαπημένος αθλητής των φιλάθλων

Αποτελεί τον «ξανθό άγγελο» του Εργοτέλη και σχεδόν όλη η Κρήτη πίνει... τσικουδιά στα όνομα του. Διότι ο Πάτρικ Ογκουνσότο δεν είναι απλά ένας ακόμα ξένος παίκτης που αγωνίζεται στην Ελλάδα, αλλά είναι το σύμβολο για μια ολόκληρη πόλη μετουσιώνοντας τα όνειρα σε πραγματικότητα. Από το βράδυ της 9ης Νοεμβρίου, το όνομά του, φιγουράρει μαζί με των συμπαικτών του αλλά και του Μανώλη Πατεμτζή στη χρυσή σελίδα των μεγάλων εκπλήξεων του κυπέλλου Ελλάδος.


Το πέναλτι που κέρδισε παλικαρίσια στο 90ο λεπτό και μετέτρεψε σε γκολ ο συμπαίκτης του Κόβατς, ήταν αρκετό για να δώσει στον Εργοτέλη μια μεγάλη νίκη-πρόκριση (1-0) επί του Παναθηναϊκού.


Το αγαπημένο παιδί του Εργοτέλη, μιλώντας στο "athlitikanea.gr" θυμάται το αλησμόνητο φινάλε και τη στιγμή που είδε τα όνειρά του να γίνονται πραγματικότητα.


«Ήταν απίστευτο, αλλά αληθινό. Είχαμε μια τεράστια ευκαιρία και την εκμεταλλευτήκαμε. Στα αποδυτήρια πριν αρχίσει ο αγώνας, επέμενα μιλώντας στους συμπαίκτες μου ότι έχουμε τις πιθανότητες να κάνουμε την έκπληξη και πρέπει να τις εξαντλήσουμε.


Το ίδιο μας είπε και ο προπονητής μας και μπήκαμε αποφασισμένοι» λέει ο σέντερ φόρ του Εργοτέλη, που μόλις πήρε το πέναλτι «έτρεξε» αμέσως προς το διαιτητή.


«Ηταν τόσο καθαρή φάση, που δεν υπήρχε αμφιβολλία αλλά από την αγωνία της στιγμής ήθελα να επισημάνω ότι η παράβαση είχε γίνει εντός περιοχής και για αυτό άρχισα να δείχνω το σημείο του πέναλτι. Ο διαιτητής όμως ήταν κοντά και την είχε σφυρίξει. Κυνήγησα από την αρχή τη μπάλα, την πήρα πριν τον Δάρλα και αυτός αναγκάστηκε να με ανατρέψει. Δεν μπορούσε να κάνει κάτι άλλο».


Πολλοί παίκτες που έχουν κερδίσει πέναλτι, το έχουν χάσει όταν το χτυπούν οι ίδιοι αλλά ο Πάτρικ δεν φοβήθηκε στιγμή.


«Μπορούσα να το εκτελέσω εγώ, αλλά συνήθως το κάνει ο Κόβατς και είπαμε να μην αλλάξει η συνήθεια, όπως γινόταν και παλαιότερα με τον Λαμπράκη που για χρόνια ήταν ο μόνιμος εκτελεστής των πέναλτι.


Σημασία δεν έχει ποιος το κέρδισε και ποιος το χτυπά, αλλά να μπει η μπάλα στα δίχτυα. Αυτό έγινε και γράψαμε ιστορία» μας εξομολογείται ο ικανότατος επιθετικός το όνομα του οποίου είχε ακουστεί στα μεταγραφολογικά πλάνα του Παναθηναϊκού αλλά και του Ολυμπιακού κάποιες φορές.


«Με ενδιαφέρει μόνο ο Εργοτέλης και το πώς θα επανέλθουμε στην Α’ εθνική. Δεν ασχολούμαι με μεταγραφές και για το ποιος ενδιαφέρεται για ποιόν. Εμένα με νοιάζει η ομάδα μου, στην οποία όλοι δουλεύουν επαγγελματικά και νομίζω ότι της αξίζει μια θέση στην Α’ εθνική».


Η νίκη επί του Παναθηναϊκού πέρασε ήδη στην ιστορία, αν και όπως λέει ο Πάτρικ: «Μας έφτιαξε το κέφι. Είχαμε υπέροχο κλίμα μετά τις μεγάλες εκτός έδρας νίκες σε Κέρκυρα και Παναχαϊκή και πλέον είμαστε ακόμα πιο όμορφα προχωρώντας για τον βασικό μας στόχο»


Ο Ογκουνσότο θα μπορούσε να είχε χριστεί και σκόρερ, νωρίτερα όταν έχασε μεγάλη ευκαιρία με το σουτ-πλασέ να περνά λίγο άουτ.


«Θα ήταν υπέροχο γκολ, ακριβώς ίδιο όπως αυτό που έβαλα πέρυσι με τον Ολυμπιακό στο πρωτάθλημα. Ομως δεν γίνεται να μπαίνουν όλα τα γκολ. Ηταν άτυχη στιγμή, αλλά δεν φοβήθηκα ακόμα και μετά από αυτή ότι θα χάναμε. Ημουν και είμαι πάντα αισιόδοξος και χαίρομαι που την μεγάλη χαρά μας τη μοιράζεται το υπέροχο κοινό μας, που τόσο μας ενισχύει στα παιχνίδια μας στην Κρήτη».


Όσο για το νέο σύστημα του κυπέλλου;


«Δεν είναι τυχαίο ότι εφαρμόζεται σε τόσες χώρες. Δίνει άλλη αξία στη διοργάνωση και την κάνει περισσότερο συναρπαστική. Σε δυο παιχνίδια είναι δύσκολο να κάνεις την έκπληξη με μια μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός, τον οποίο επίσης είχαμε δυσκολέψει και ίσως να τον αποκλείαμε πριν από καιρό, εάν ήταν ένα ματς νόκ άουτ».


Η επόμενη μέρα του θριάμβου, δεν περιελάμβανε ρεπό και διασκέδαση, αλλά σκληρή δουλειά και κανονική προπόνηση για όλους.


«Δεν έχουμε την πολυτέλεια να πανηγυρίζουμε, αφού οι υποχρεώσεις τρέχουν και ο μεγάλος μας στόχος είναι να επιστρέψουμε στην Α’ εθνική. Συνεπώς γιορτάσαμε για ένα βράδυ τη μεγάλη πρόκληση και τώρα πάλι τα κεφάλια κάτω» καταλήγει ο Πάτρικ Ογκουνσότο.