Αλεξόπουλος: Λάθος μου με ΠΑΟ, σπίτι μου η ΑΕΚ

Αν το σήμα κατατεθέν του Γιώργου Αλεξόπουλου είναι το πάθος του, τότε η πίστη στην οικογένεια και η αγάπη για αυτό που κάνει αποτελούν τους οδηγούς στη ζωή και στην καριέρα του. Ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ παραχώρησε συνέντευξη στο ανδρικό περιοδικό MAXIM μιλώντας για τις καλές αλλά και τις δύσκολες στιγμές της καριέρας του.


Από το λάθος, στην πτώση και, τελικά, στο... (ποδοσφαιρικό) σπίτι του


Ο 28χρονος στόπερ δεν διστάζει να εμβαθύνει στα λάθη που τον έφεραν πίσω στην καριέρα του αλλά και να περάσει ένα μήνυμα ζωής:


«Ήταν λάθος μου που έφυγα τότε από τον Παναθηναϊκό. Μου προσέφεραν πενταετές συμβόλαιο, όμως εγώ ήμουν μικρός τότε, δεν είχα καθαρή σκέψη και επέλεξα τον Ηρακλή γιατί ήθελα να παίζω. Εκεί ο Αναστασιάδης δεν με πίστεψε και ξαφνικά βρέθηκα χωρίς ομάδα.


Μετά από δύο μήνες στο περιθώριο κατέληξα στην τελευταία ομάδα της κατηγορίας την εποχή εκείνη που ήταν το Αιγάλεω, με λίγα λόγια έφτασα από την κορυφή στον πάτο. Αλλά αυτό ήταν το μάθημά μου… Και απέδειξα στον εαυτό μου και σε όλους ότι όσο χαμηλά κι αν πέσεις, άξιος είσαι όταν έχεις τη δύναμη να ξανασηκωθείς. Στην ΑΕΚ, άλλωστε, βρήκα το ποδοσφαιρικό σπίτι μου».


Πρωτάθλημα; Φυσικά και μπορούμε


Δεν ταυτίζεται με όσους θεωρούν ότι οι δύο βασικοί διεκδικητές του τίτλου είναι ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός αλλά και όσους δεν υπολογίζουν την ΑΕΚ:


«Ο καθένας μπορεί να λέει ότι θέλει. Εμείς δεν είμαστε χειρότεροι από τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό αν και στην Ελλάδα όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Αν μπορούμε να πάρουμε το πρωτάθλημα; Φυσικά και μπορούμε, αρκεί να είμαστε αυτοί που πρέπει».


Η ικανότητα μετάδοσης του Φερνάντο Σάντος


Θεωρεί ότι ο Φερνάντο Σάντος είναι ιδανική περίπτωση προπονητή για μια ομάδα όπως η ΑΕΚ η οποία ξεκίνησε να «χτίζει» από το μηδέν με απώτερο σκοπό σταδιακά να βρεθεί στην κορυφή.


«Ίσως είναι κοινότυπο, όμως είναι η αλήθεια. Ο Σάντος είναι δάσκαλος. Και επειδή στο ποδόσφαιρο η έννοια της λέξης δάσκαλος έχει παρερμηνευθεί, θα πω ότι δάσκαλος δεν είναι αυτός που ξέρει πολλά αλλά αυτός που έχει ταυτόχρονα και την ικανότητα να τα μεταδίδει στους άλλους. Είναι ένας προπονητής που εμπνέει σεβασμό, απαιτεί πειθαρχία και είναι ο ιδανικός στο να χτίζει ομάδες».


Λυμπερόπουλε, εσύ, σούπερ... πρότυπο


Αναλύει τους λόγους για τους οποίους θαυμάζει τον Νίκο Λυμπερόπουλο και εξηγεί γιατί είναι πιο ήρεμος και κατασταλαγμένος ως άνθρωπος και ως ποδοσφαιριστής.


«Ο Νίκος είναι άλλος άνθρωπος πλέον. Διασκεδάζει με το ποδόσφαιρο και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο με όσα κάνει. Είναι καταπληκτικός ποδοσφαιριστής, σπουδαίος οικογενειάρχης και πανέξυπνος άνθρωπος. Θέλω περισσότερο από εκείνον να ολοκληρώσει την καριέρα του με τίτλους, γιατί το αξίζει και γιατί από συγκυρίες δεν τα έχει καταφέρει ως τώρα. Είναι παράδειγμα για μένα, άνθρωπος που θαυμάζω και θεωρώ πρότυπο αθλητή και οικογενειάρχη».


Εντός των προσεχών ημερών, το athlitikanea.gr θα δημοσιεύσει το "Director's Cut" των δηλώσεων των Γ. Αλεξόπουλου που δεν δημοσιεύτηκαν, με αφορμή τη συνέντευξή του στο MAXIM Δεκεμβρίου .