Έκανε τα εύκολα δύσκολα η Αργεντινή

Η Αργεντινή αν και προηγήθηκε 3-0, είδε τους Αυστραλούς να μειώνουν σε 3-2 και να τους απειλούν με ισοφάριση για να έρθει το γκολ του Φιγκερόα στο 89' να διαμορφώσει το τελικό 4-2 και να χαρίσει στην "μπιανκοσελέστε" την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού.


Η Αυστραλία ήταν αυτή που ξεκίνησε δυνατά την αναμέτρηση προσπαθώντας να αιφνιδιάσει την Αργεντινή, καθώς οι παίκτες του Πέκερμαν έδειχναν "υπνωτισμένοι" στο πρώτο δεκάλεπτο. Στο 7', Οι Τσίπερφιλντ, Κάχιλ και Εμερτον συνδυάστηκαν πολύ ωραία απο τα πλάγια, η μπάλα έφτασε στο ύψος της μεγάλης περιοχής της Αργεντινής, όμως το σούτ του Σκόκο κόντραρε στα σώματα και πέρασε μακριά απο την εστία του Λουξ.


Αυτή η φάση ήταν αρκετή για να ξυπνήσει η Αργεντινή απο τον λήθαργο που φαινόταν να βρίσκεται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Στο 13' οι παίκτες της "μπανκοσέλεστε" συνδυάστηκαν πολύ ωραία έξω απο την περιοχή των Αυστραλών, ο Ρικέλεμε έδωσε μια καταπληκτική πάσα στον Λουτσιάνο Φιγκερόα στην πλάτη της άμυνας και εκείνος με ένα ευθύβολο σουτ δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Μαρκ Σβάρτσερ που είδε την μπάλα να καταλήγει στο βάθος της εστίας του και τους παίκτες του Πέκερμαν να πανηγυρίζουν το 1-0.


Η αντίδραση των Αυστραλών ήταν άμεση. Στο 14', ο Σκοτ Τσίπερφιλντ πραγματοποίησε μια σέντρα - σουτ όμως ο σκόρερ της Αργεντινής, Λουτσιάνο Φιγκερόα, που βρέθηκε στην άμυνα, έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.


Επικίνδυνη η Αργεντινή


Οι παίκτες του Πέκερμαν με το πέρασμα του χρόνου έδειχαν οτι είναι τα "αφεντικά" της αναμέτρησης. Ο Ρικέλμε είχε πάλι κέφια και η μεσαία γραμμή άρχιζε να δημιουργεί επικίνδυνες φάσεις μπροστά απο την εστία του Σβάρτσερ που ένιωθε όλο και περισσότερη πίεση αφού η "μπιανκοσελέστε" είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης.


Στο 18', ο Ρικέλμε βρέθηκε έξω απο την περιοχή έκανε το σουτ όμως ο Σβάρτσε που είχε τον έλεγχο της φάσης είδε την μπάλα να περνάει μακριά απο την εστία του.


Η Αυστραλία άρχισε να περιορίζεται σε ρόλο "κομπάρσου" με αποτέλεσμα η μια Στο 25', ο Ζανέτι εκτέλεσε φάουλ, ο Σορίν βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή όμως η κεφαλιά του πέρασε άουτ.


Δεύτερο γκολ στο ημίωρο


Με την συμπλήρωση 30' η Αργεντινή διπλασίασε τα τέρματα της και ουσιαστικά έδωσε τέλος στην όποια αγωνία υπήρχε, αν υπήρξε ποτέ...


Οι παίκτες της Αργεντινής συνδυάστηκαν πολύ ωραία εξώ απο την περιοχή των Αυστραλών, ο Σαβιόλα βρέθηκε στην πλάτη της άμυνας ο Νιλ δεν είχε τρόπο να τον σταματήσει και αποφάσισε να τον...τραβήξει απο την φανέλα, με αποτέλεσμα ο διαιτητής της αναμέτρησης, Σαμσούλ Μαιντίν, να καταλογίσει το πέναλτι.


Την εκτέλεση της εσχάτης των ποινών ανέλαβε ο Ρικέλμε που δεν αστόχησε, έστειλε την μπάλα για δεύτερη φορά στα δίχτυα των Αυστραλών και οι Αργεντινοί βρέθηκαν πολύ νωρίς να προηγούνται με δυο γκολ διαφορά.


Οι Αυστραλοί βρέθηκαν με την πλάτη στο τοίχο, όμως έδειξαν οτι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν απέναντι σε μια Αργεντινή που δημιουργούσε προβλήματα στην περιοχή των παικτών του Φράνκ Φαρίνα όποτε ήθελαν ενώ οι τυπικά γηπεδούχοι δεν μπορούσαν ούτε να πλησιάσουν την περιοχή του Λουξ.


Κοντά στο γκολ οι Αυστραλοί αλλά...


Μετά το 2-0 η Αργεντινή κατέβασε ταχύτητα αφού έβλεπε οτι δεν υπάρχει ιδιαίτερη αντίσταση, με συνέπεια να μην υπάρχουν ιδιαίτερες φάσεις μέχρι τις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων οι Αυστραλοί πλησίασαν στο γκολ, όμως ο Χάιντζε έδιωξε προ του Κάχιλ που βρέθηκε απέναντι απο τον Λουξ.


Στην εξέλιξη της φάσης η Αργεντινή κέρδισε κόρνερ, όμως η κεφαλιά του Φιγκερόα πέρασε πάνω απο την εστία του Σβάρτσερ.


Διαμαρτύρεται η Αυστραλία, γκολ η Αργεντινή


Ο Φράνκ Φαρίνα είδε στο α' ημίχρονο τους παίκτες να μην μπορούν να απειλήσουν τους Αργεντινούς και αποφάσισε να ρίξει στην "μάχη" και τον Μάρκ Βίντουκα.


Ο επιθετικός της Μίντλεσμπρο στο 49' βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή, έκανε μια καταπληκτική ντρίμπλα στον Κολοτσίνι που τον έριξε στο έδαφος όμως ο διαιτητής της αναμέτρησης είπε να συνεχιστεί ο αγώνας.


Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου θύμιζαν πολύ το πρώτο, η Αυστραλία μπήκε δυνατά, η Αργεντινή ήταν όμως αυτή που πετυχε και πάλι το γκολ. Στο 53', ο Φιγκερόα εκμεταλλεύθηκε την αναταραχή στην περιοχή των Αυστραλών και με δυνατό σούτ έκανε το 3-0 πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.


Δεν την γλίτωσε ο Κολοτσίνι


Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, οι Αυστραλοί δεν πτοήθηκαν και συνέχισαν να βγαίνουν στην επίθεση. Με την συμπλήρωση εντός τετάρτου στο παιχνίδι ο επιθετικός της Οσασούνα, Τζον Αλοίζι, βρέθηκε στην περιοχή των Αργεντινών, ο Κολοτσίνι έκανε την προβολή όμως αντί για την μπάλα βρήκε τα πόδια του αντίπαλου επιθετικού με αποτέλεσμα να καταλογιστεί το πέναλτι (δεν την γλίτωσε όπως στην φάση του Βίντουκα). Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αλοίζι και μείωσε σε 3-1.


Οι παίκτες του Πέκερμαν δεν ήθελαν να έχουν πάλι "περιπέτειες" όπως με την Τυνησία και αμέσως μετά το γκολ των Αυστραλών, ανέβασαν ταχύτητα. Στο 62', ο Σαντάνα μπήκε στην περιοχή όμως ο Σβάρτσερ έδιωξε. Στο 68' ο Σαβιόλα είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία για την Αργεντινή καθώς βρέθηκε απέναντι απο τον Σβάρτσερ όμως και παλι ο Αυστραλός τερματοφύλακας απομάκρυνε τον "κίνδυνο" απο την εστία του.


Αλοίζι... Αργεντινή 2-3


Με την συμπλήρωση 70 λεπτών στην αναμέτρηση οι παίκτες του Πέκερμαν "κατέβασαν" ταχύτητα και άρχισαν να κάνουν "μαγικά" στην μεσαία γραμμή του γηπέδου, παρά το γεγονός οτι οι Αυστραλοί έδειχναν να μην αφήνουν την αναμέτρηση παρά το προβάδισμα που είχε αποκτήσει η Αργεντινή.


Οι παίκτες του Φράνκ Φαρίνα συνέχισαν στο δικό τους ρυθμό και αυτό δεν τους στοίχισε. Στο 71', οι Αυστραλοί βγήκαν στην επίθεση, εκάναν την σέντρα απο τα αριστερά, οι αμυντικοί της "μπιανκοσελέστε" μπερδεύτηκαν με αποτέλεσμα ο Αλοίζι να βρεθεί με την μπάλα στα πόδια απέναντι απο τον Λουξ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 3-2 και να δώσει νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.


Ανέβασε "στροφές" η Αργεντινή


Οι παίκτες του Πέκερμαν είδαν τον "εφιάλτη" της Τυνησίας να επαναλαμβάνεται και αποφάσισαν να δώσουν ένα γρήγορο τέλος, όμως η μπάλα δεν τους έκανε τα χατήρια. Στο 78' ο Σορίν βρέθηκε απέναντι απο τον Σβάρτσερ όμως το σουτ που δοκίμασε πέρασε παράλληλα απο την εστία των Αυστραλών. Στο 82' ο Ζανέτι έκανε ένα σουτ απο το ύψος της περιοχής όμως και πάλι η μπάλα πέρασε πάνω απο την εστία του Σβάρτσερ.


Χατ τρικ ο Φιγκερόα... αντίο άγχος


Στο τελευταίο πεντάλεπτο η Αργεντινή πίεζε τους Αυστραλούς που είχαν βρει πλέον τον ρυθμό τους και είχαν τις λύσεις για τις επικίνδυνες καταστάσεις που προσπαθούσαν να δημιουργήσουν οι παίκτες του Πέκερμαν στην περιοχή του Σβάρτσερ.


Η "λύτρωση" για τον Πέκερμαν και τους παίκτες του ήρθε ένα λεπτό πριν το τέλος. Ο Ρικέλμε εκτέλεσε φάουλ απο τα δεξιά, ο Φιγκερόα βρέθηκε αμαρκάριστος στο ύψος της μικρής περιοχής έκανε το 4-2 πευτυχαίνοντας το πρώτο χατ τρικ στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, χαρίζοντας παράλληλα στην Αργεντινή την πρόκριση στην ημιτελική φάση του θεσμού.


Αυστραλία: Σβάρτσερ, Μουρ, Νιλ, Βίντμαρ, Εμερτον, Σκόκο (74' Κούλινα), Μάσκατ (46' Βίντουκα), Κάχιλ, Τσιπερφιλντ, Αλοίζι, Μιλίσεβιτς (56' Μακ Κέιν)


Αργεντινή: Λουξ, Σάμουελ, Σορίν, Ζανέτι, Χάιντζε, Ρικέλμε, Σαβιόλα (73' Αιμάρ), Κολοτσίνι (86' Ροντρίγκεζ), Μπερνάρντι, Σαντάνα (66' Καμπιάσο), Φιγκερόα.


Σκόρερ: Αλοίζι 61' πεν, 70' - Φιγκερόα 12', 53', 89', Ρικέλμε 31' πεν.


Κίτρινες: Νιλ, Εμερτον, Κάχιλ, Μουρ (Αυστραλία), Σάμουελ (Αργεντινή)


MVP: Λουτσιάνο Φιγκερόα


Διαιτητής: Σαμσούλ Μαιντίν (Σιγκαπούρη)


Βοηθοί διαιτητή: Πράσια Πέρμπανιχ, Μπένγκεντς Αλαμπερτίεφ


4ος διαιτητής: Μανουέλ Μεχούτο Γκονζάλες (Ισπανία)