Και τώρα έρχεται η σειρά του Ολυμπιακού

kai-tora-erchetai-i-seira-tou-olympiakou

Ο Παναθηναϊκός ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος του αγώνα και κατάφερε να ξεπεράσει ακόμα και την κούραση, την υπεροψία που ενδεχομένως έδειξε προς το τέλος του αγώνα. Η ίδια εικόνα χονδρικά με τα προηγούμενα παιχνίδια, γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας, κάθετες πάσες, πολλά τρεξίματα, συνδυασμοί, πίεση ψηλά και κυριαρχία με τρία γκολ που ήταν όλα τους όμορφα και αποτέλεσμα δουλειάς στην προπόνηση.

Ο Λέτο ότι και να λέμε, ότι και να ακούμε είναι ο μεγάλος ηγέτης της ομάδας, κάνει όλα όσα πρέπει και δείχνει χαρακτήρα ακόμα και στα μεγάλα παιχνίδια. Βάζει γκολ με την ίδια συχνότητα που τα έβαζε ο Σισέ και μοιράζει παιχνίδι και σακούλες με ρυθμό που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Ο μόνος της αντίπαλος είναι η κούραση των παικτών που όμως επειδή δεν έχουν ευρωπαϊκά παιχνίδια μπορούν και αντέχουν με ψηλά το κεφάλι.

Έχει πλέον βάλει από κάτω τον Ολυμπιακό επιβιώνοντας από δύο ντέρμπι εκτός και εντός έδρας, με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ και του μένει το ντέρμπι των αιωνίων. Άμα το καθαρίσει και αυτό, τότε παίρνει διαφορά ασφαλείας και ρίχνει τον Ολυμπιακό σε κρίση προσωπικότητας. Άμα χάσει, δεν θα πεθάνει απλά θα κρατήσει τον αιώνιο ζωντανό στο παιχνίδι και θα κρύψει τα αγωνιστικά του προβλήματα.

Αυτό μπορεί να μην είναι και κακό για τον Παναθηναϊκό. Το να συνεχίσει να πιστεύει ο Ολυμπιακός ότι έχει σούπερ ομάδα είναι και βολικό. Δεν έχει, και μια ήττα μπορεί να κρύψει για λίγο ακόμα προβλήματα που όσο δεν τα βλέπουν βγαίνει κερδισμένος  ο ΠΑΟ. Από την άλλη ο κόσμος του ΠΑΟ βλέπει την ομάδα να δαγκώνει και τρώει σίδερα και θέλει όσο τίποτε να πάρει μεγάλη νίκη με τον Ολυμπιακό. Δεν είναι το σημαντικό αυτό. Το σημαντικό είναι, να πάρει το μάθημα από την ΑΕΚ, να δούνε τι μπορεί να πάθουν άμα είναι χαλαροί, να παίξουν τη μπαλάρα τους και να κερδίσουν άμα είναι τυχεροί, καλοί και τους… αφήσουν τα παρασκήνια.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι όσοι άφησαν το Λέτο να φύγει, έλεγαν ότι ο Ζεκά είναι για πάγκο, ο Κουίνσι δεν κάνει και άλλα τέτοια γλαφυρά, πρέπει να αρχίσουν να τρώνε το καπέλο τους. Τα μεγάλα λόγια και οι πρόωρες εκτιμήσεις πολλές φορές κάνουν κόσμο ρόμπα και αυτά είναι που γίνονται ευχάριστα. Όμως πρέπει να τα έχει στο μυαλό του και ο κόσμος του ΠΑΟ, που γέμισε το γήπεδο. Εάν γίνει η στραβή πρέπει στο επόμενο παιχνίδι να είναι στο γήπεδο ακόμα περισσότεροι.