Τα έκαναν πλακάκια για τον τελικό;

Δείτε πώς αλλάζουν οι καιροί

Τελικό παίζει ο Αρης στην έδρα του Παναθηναϊκού και δεν ακούστηκε καμία γκρίνια. Σαν καλά παιδιά πήγαν ο Κόντης και οι υπόλοιποι που εξουσιάζει στην ΕΠΟ. Πριν από μερικά χρόνια που έπαιξαν τελικό με τον ΠΑΟΚ είχαν ξεσηκώσει τον κόσμο. Από το καλοκαίρι είχαν υπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος που προέβλεπε (για το 2003 μιλάω) ότι ο τελικός θα γίνει στην Τούμπα. Μήνες πριν δηλαδή όταν κανείς δεν γνώριζε ποιες ομάδες θα έφθαναν μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Πιο πολύ φασαρία έκαναν πριν από τον τελικό, παρά τη μέρα του τελικού, που δεν ακούστηκαν τα πουλάκια μου.

Τώρα σαν καλοί μαθητές δέχθηκαν όσα τους είπαν και δεν ακούστηκε η φωνή τους. Μάλλον την κρατάνε για τη μέρα του τελικού. Δεν αφήνει ο Κόντης να δημιουργηθεί πρόβλημα. Ο Γιάννης δε θέλει κόντρες με τον Παναθηναϊκό. Δείχνει σεβασμό στους πρωταθλητές Ελλάδας. Πώς αλλιώς να εξηγήσω αυτή την παθητική στάση και την αποδοχή των αποφάσεων του Σοφοκλή που είναι «παιδί» του Πατέρα. Δε θέλω να σκέφτεστε πονηρά. Είναι τυχαία γεγονότα αυτά και σε καμία περίπτωση δε θέλω να πιστέψετε ότι έχουν καλές σχέσεις ο Αρης με τον Παναθηναϊκό. Αυτά ούτε γι’ αστείο δε θέλω να τα σκέφτεστε.

Προβοκάτσια με αφετηρία τη Θεσσαλονίκη

Μεγάλη φασαρία έγινε χθες το απόγευμα σε εφημερίδες και ραδιόφωνα. Κυκλοφόρησε ως φήμη ότι τη Δευτέρα στην προπόνηση του Παναθηναϊκού δημιουργήθηκε πρόβλημα μεταξύ του Σαλπιγγίδη και οπαδών του Παναθηναϊκού. Η φήμη έλεγε ότι τον ρώτησαν με κακό τρόπο γιατί δεν υπογράφει ανανέωση συμβολαίου με αποτέλεσμα ο παίκτης να εκνευριστεί και να ανταλλάξει κουβέντες με τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Στην «Πράσινη» και στο «Ντέρμπι» σήμανε συναγερμός. Άρχισαν να ψάχνουν οι δημοσιογράφοι πώς δημιουργήθηκε το θέμα και πώς είναι δυνατόν από τη Δευτέρα μέχρι την Τρίτη το απόγευμα να μην το ξέρει κανένας. Ξεκίνησε μεγάλη έρευνα μέχρι που αποδείχθηκε ότι ποτέ δεν έγινε τέτοιο επεισόδιο. Οι πονηρεμένοι άρχισαν να ψάχνουν περισσότερο. Στο παιχνίδι μπήκαν το βράδυ και οι ρεπόρτερ του Παναθηναϊκού από τις υπόλοιπες εφημερίδες που αισθάνθηκαν άσχημα όταν τους ρωτούσαν αν υπήρχε τέτοιο θέμα κι αυτοί δεν γνώριζαν ούτε τη φήμη.

ΕΙΧΑΝ ΣΤΟΧΟ ΟΙ «ΕΙΔΙΚΟΙ»

Από τα πολλά τηλεφωνήματα και τον θόρυβο που προκλήθηκε προέκυψαν συμπεράσματα. Η φήμη έφθασε στην Αθήνα από τη Θεσσαλονίκη. Κάποιος την «γέννησε» στη Θεσσαλονίκη και την «έστειλε» με τη γνωστή μέθοδο του διαδικτύου στην Αθήνα. Μη βιάζεστε να συνδέσετε τον ΠΑΟΚ με τον Σαλπιγγίδη και τη φήμη. Δεν είχε αφετηρία τον ΠΑΟΚ η φήμη που ταξίδεψε στην Αθήνα με την ταχύτητα του φωτός. Άλλη ομάδα φρόντισε να δημιουργήσει κατάσταση. Υπάρχουν ειδικοί στον τομέα της δημιουργίας φήμης και στη διάδοσή της στη Θεσσαλονίκη. Θα έχουν το λόγος τους όσοι το έκαναν. Κάτι θα θέλουν να πετύχουν δημιουργώντας θέμα Σαλπιγγίδη πριν από τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας.

Υ.Γ.1 Έμεινε κανένα εισιτήριο ή θα χρειαστούν κι άλλα;

Υ.Γ.2 Αν η ΑΕΚ δεν τιμωρηθεί για όσα έγιναν θα ήταν προτιμότερο να καταργηθεί διά παντώς η τιμωρία της έδρας. Για να μπουκάρουν ελεύθερα οι οπαδοί στα γήπεδα

Υ.Γ.3 Τώρα που κάλεσε η ΕΠΟ σε απολογία τον Γκαρσία μπορεί να "βγάλει" και τον Σπανάθα από το ψυγείο. Όλα μπορεί να τα κάνει ο "Σοφο" αρκεί να έχει πρόβλημα ο ΠΑΟΚ. Το λένε ακόμα και σύμβουλοι του προέδρου Ενώσεων.