Ήταν μια ευχάριστη βραδιά έστω και αν το τελικό αποτέλεσμα «προσγείωσε» στη σκληρή πραγματικότητα. Η νέα ομάδα που χτίζεται έχει ακόμη πολύ δρόμο να διανύσει για να φτάσει εκεί που ήταν κάποτε. Πρωταγωνίστρια και σημείο αναφοράς στην Ευρώπη, για αγωνιστικά και μόνο επιτεύγματα της. Κόντρα σε μια ομάδα πανίσχυρη, έμπειρη, εξαιρετικά δουλεμένη και με υψηλότατες φιλοδοξίες ο Άρης είχε από την αρχή εξαιρετικά δύσκολη αποστολή. Απέναντι στην οικοδέσποινα του φετινού φάιναλ φορ της διοργάνωσης έπρεπε να σχεδιάσει και εφαρμόσει τα πάντα μέσα στο παρκέ τέλεια. Τα κατάφερε μόνο στο δεύτερο δεκάλεπτο. Κόντρα σε μια ομάδα με πολλά αθλητικά κορμιά, με δώδεκα σχεδόν ισάξιες επιλογές στον πάγκο, παίκτες μπαρουτοκαπνισμένους και δεινούς σουτέρ, ο Άρης υπολείπονταν και φυσιολογικά το «πλήρωσε».
Σε τέτοια παιχνίδια όμως είναι που μετράς πραγματικά τις δυνάμεις σου, που βλέπεις τι λείπει, πόσο ακόμη απέχεις από την «ολική επαναφορά». Μέτρησε η κλάση, σίγουρα κι αυτή η εμπειρία. Η μια ομάδα την είχε, η άλλη θα την αποκτήσει με τον καιρό. Με τις παραστάσεις που θα αποκτούν οι παίκτες του Αλεξανδρή, με ματς σαν κι αυτό της Τρίτης που θα δίνουν και θα ξαναδίνουν και θα τα διαχειρίζονται όλο και καλύτερα.
Το αποτέλεσμα απέναντι στη Χίμκι δεν πρέπει να αποθαρρύνει κανέναν. Ο κόσμος που επιστρέφει αργά αλλά σταθερά πρέπει να παραμείνει αρωγός και συμπαραστάτης στην προσπάθεια. Ο ακέφαλος διοικητικά και αδύναμος οικονομικά Άρης έχει ακόμη μόνο στον κόσμο του να στηρίζεται. Από αυτόν συνεχίζει να κερδίζει χρόνο προβολής και εγκωμιαστικά σχόλια.
Δεν σάπισε το «μήλο»
Οι φίλοι του «Αυτοκράτορα» πρέπει να επιστρατεύσουν λίγη ακόμη υπομονή. Η προσπάθεια του Αλεξανδρή, των συνεργατών του και των νεαρών παικτών του αξίζει να αγκαλιασθεί από ακόμη περισσότερους. Ο δρόμος είναι μακρύς, δύσκολος, αισιοδοξία όμως δικαιολογημένα υπάρχει. Το εγχείρημα αποπνέει υγεία. Έστω και με τόσο χαμηλό μπάτζετ προέκυψε ένα «μπουκέτο» εξαιρετικών παικτών και κυρίως καλών παιδιών. Οι προβληματικοί χαρακτήρες, παρά το ταλέντο τους, έγκαιρα απομακρύνθηκαν. Το… μήλο δεν πρόλαβε να σαπίσει. Προβληματικές συμπεριφορές δεν βασανίζουν, δεν αποπροσανατολίζουν το τμήμα.
Η ατμόσφαιρα και το οικογενειακό κλίμα στην ομάδα του Αλεξανδρή πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση και στην ευρύτερη κίτρινη οικογένεια. Στο ποδοσφαιρικό τμήμα απέφυγαν εδώ και χρόνια να απομακρύνουν ατίθασους και κακομαθημένους. Δεν αντιμετώπισαν ποτέ το πρόβλημα εν τη γενέσει του. Ανέχτηκαν τερτίπια, νάζια, προβληματικούς χαρακτήρες και τα «συμπτώματα» αποτελούν δυσάρεστη καθημερινότητα.
Αυτής της κακής νοοτροπίας αποτέλεσμα ήταν και η αχαρακτήριστη αντίδραση και στάση του νεαρού Κατίδη στη Λιβαδειά. Το παράπτωμα του και η ποινή που θα αποφέρει πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγή για κάθε νεαρό συμπαίκτη του. Ειδικά για αυτούς. Για τους μεγαλύτερους, για κάποιους με μόνιμα παραβατική συμπεριφορά, αδιόρθωτο χαρακτήρα εδώ και χρόνια, έχει πλέον σηκώσει τα χέρια και αυτός ο Θεός!
Οι μισθοφόροι και οι... περαστικοί είναι αναλώσιμοι για τον Άρη. Οι μικροί είναι που πρέπει να γαλουχηθούν σωστά, από αυτούς μπορεί και πρέπει να περιμένει ο Άρης. Έστω και με αυστηρότητα, με τράβηγμα αυτιού, σε ειδικές περιπτώσεις ακόμη και με διακοπή κάθε συνεργασίας, μπορεί και θα προκύψει τα ανάλογο κλίμα. Θα εμπεδωθούν οι απαραίτητοι κανόνες συμπεριφοράς μέσα στις τάξεις της ομάδας.






