Κυριακή, 12 Φεβρουάριος 2012 07:35

Τελευταία… ζαριά της Βέστερλο

  Βασίλης Ανδρεανίδης
image
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Δύο μεγάλα ντέρμπι περιλαμβάνει η 25η αγωνιστική του Βελγίου τα οποία θα διεξαχθούν την Κυριακή μπροστά σε γεμάτα από κόσμο γήπεδα.

Την αυλαία της αγωνιστικής θα ανοίξει η πρωταθλήτρια Γκενκ που υποδέχεται την αδιάφορη βαθμολογικά Λόκερεν και έχει τον πρώτο λόγο για την επικράτηση. Το σημαντικότερο παιχνίδι της ημέρας όμως θα διεξαχθεί στο Βέστερλο εκεί όπου η τοπική ομάδα αν δεν κερδίσει ουσιαστικά ετοιμάζεται για τα πλέι οφ. Σε περίπτωση νίκης όμως, μπαίνει για τα καλά στο κόλπο της απ' ευθείας παραμονής καθώς το ματς με την Λόιφεν έχει τον χαρακτήρα του «εξάποντου».

 

Το ματς είναι ιδιαίτερο για πολλούς λόγους καθώς ο τεχνικός της Βέστερλο παίζει το… κεφάλι του. Ο Γιαν Κέλεμανς είναι 9 χρόνια στον πάγκο της ομάδας (με διάλειμμα μίας σεζόν που πήγε στην Κλαμπ Μπριζ) και οι οπαδοί της με ανακοίνωση που εξέδωσαν ζητούν την άμεση απομάκρυνση του από την τεχνική ηγεσία. Μάλιστα, δήλωσαν πως στο ματς με την Λόιφεν θα μπουν στο γήπεδο με 10 λεπτά καθυστέρηση σε ένδειξη διαμαρτυρίας καθώς η διοίκηση δεν έκανε πράξη το αίτημα τους. Η Βέστερλο μπορεί να μην είναι σε καλή αγωνιστική κατάσταση αλλά το υλικό που έχει δεν αξίζει τον υποβιβασμό. Νομίζω ότι αξίζει μία τελευταία ευκαιρία και είμαι διατεθειμένος να ποντάρω πάνω της.

 

Τα δύο παιχνίδια της Κυριακής είναι σούπερ ντέρμπι και αναμένεται να ανεβάσουν την θερμοκρασία που είναι πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν και έθεσαν σε κίνδυνο την διεξαγωγή της αγωνιστικής.

 

Στην Λιέγη το ματς είναι sold out εδώ και πολλές μέρες καθώς οι οπαδοί της Σταντάρ περιμένουν την επιστροφή των Μποκανί και Γιοβάνοβιτς για πρώτη φορά ως αντίπαλοι στο «Σλέσιν». Δεν αποκλείω την Αντερλεχτ να «βολεύεται» με την ισοπαλία. Τέλος, οι οπαδοί της Γάνδης περιμένουν πως και πως το ντέρμπι μίσους με την Κλαμπ Μπριζ για το ντέρμπι της δυτικής Φλάνδρας και το γεγονός ότι δεν έχουν ευρωπαϊκές αναμετρήσεις τους ευνοεί, οπότε τους δίνω ένα μικρό προβάδισμα.

 

317. ΓΚΕΝΚ - ΛΟΚΕΡΕΝ

1 1,50 Χ 3,60 2 4,75

Αλλη μία ντροπιαστική ήττα για τους πρωταθλητές που έχασαν με κάτω τα χέρια από την Άντερλεχτ με 4-2, φανερώνοντας για μία ακόμη φορά τα τεράστια αμυντικά κενά που έχουν φέτος. Η Γκενκ ούτε λίγο ούτε πολύ κινδυνεύει να μείνει εκτός εξάδας αν συνεχίσει έτσι στα τελευταία έξι παιχνίδια. Η Λόκερεν με το μυαλό στον δεύτερο ημιτελικό Κυπέλλου, που τελικά αναβλήθηκε, κέρδισε 3-1 την Μονς και πλέον είναι εντελώς αδιάφορη στο πρωτάθλημα, καθώς ούτε κινδυνεύει, ούτε μπορεί να μπει στην εξάδα. Εκτός έδρας έχει σκοράρει 19 τέρματα όμως έχει πάρει μόλις τρεις νίκες.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΚΟΛ - ΓΚΟΛ

 

340. ΒΕΣΤΕΡΛΟ - ΛΟΙΦΕΝ

1 1,80 Χ 3,20 2 4,50

Ενα από τα τελευταία της χαρτιά για την απ' ευθείας παραμονή της στην κατηγορία παίζει η Βέστερλο κόντρα στη Λόιφεν καθώς σε περίπτωση που δεν κερδίσει θα οδηγηθεί στα μπαράζ. Το τελευταίο ματς είχε τον χαρακτήρα του «εξάποντου» και έχασε εύκολα με 3-1 από την Ζούλτε Βάρεγκεμ. Την τρίτη της συνεχόμενη ήττα γνώρισε η Λόιφεν στην έδρα της από την Γάνδη με 3-2 και έχει μπει για τα καλά σε… περιπέτειες. Αν δεν χάσει θα πάρει μεγάλη ανάσα για την παραμονή της, ενώ σε διαφορετική περίπτωση θα παίζει με την πλάτη στον τοίχο μέχρι την τελευταία αγωνιστική.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

 

341. ΜΠΕΕΡΣΟΤ - ΣΙΝΤ ΤΡΟΥΙΝΤΕΝ

1 1,55 Χ 3,50 2 4,50

Το τελικό 5-1 με το οποίο έχασε η Μπέερσοτ στην έδρα της Κλαμπ Μπριζ μπορεί να χαρακτηριστεί… τιμητικό καθώς στο τελευταίο μισάωρο οι γηπεδούχοι έσβησαν τις μηχανές. Σήμερα θα έχει στην αποστολή 14 επαγγελματίες καθώς οι αποχωρήσεις του Ιανουαρίου δεν καλύφθηκαν αφού δεν μπορεί να πραγματοποιήσει μεταγραφές. Η τέταρτη συνεχόμενη ήττα που γνώρισε η Σιντ Τρούιντεν από την Σερκλ Μπριζ με 1-0 αποδείχθηκε καταδικαστική και πλέον προετοιμάζεται για τα πλέι άουτ, όπου θα έχει την τελευταία της ευκαιρία να παραμείνει στην κατηγορία. Αν ήταν λίγο καλύτερη θα πόνταρα στο διπλό, αλλά δεν πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: Χ

 

342. ΚΟΡΤΡΑΪΚ - ΜΟΝΣ

1 1,75 Χ 3,20 2 3,70

Θετικός κρίνεται ο βαθμός της ισοπαλίας 0-0 με την Μαλίν στο στρατόπεδο της Κόρτραϊκ, καθώς κατέβηκε με το μυαλό στον ημιτελικό του Κυπέλλου, όπου κατάφερε και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στο τελικό κόντρα στη Μονς. Οι φιλοξενούμενοι ακριβώς με το ίδιο σκεπτικό έχασαν 3-1 στην έδρα της Λόκερεν. Μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο έχουν μείνει ουσιαστικά χωρίς στόχους, καθώς στο πρωτάθλημα δεν μπορούν να κοιτάξουν ούτε προς τα πάνω, ούτε προς τα… κάτω. Τα εννέα ματς μακριά από τις νίκες έφτασε στο πρωτάθλημα κάτι που δείχνει πόσο βάρος είχε ρίξει στο Κύπελλο.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

 

343. ΛΙΡΣ - ΖΟΥΛΤΕ ΒΑΡΕΓΚΕΜ

1 2,45 Χ 3,10 2 2,35

Με το μυαλό στο Κύπελλο η Λιρς ηττήθηκε στο πρωτάθλημα από την Σταντάρ Λιέγης με 2-0. Τελικά ο δεύτερος ημιτελικός αναβλήθηκε λόγω ακαταλληλότητας του γηπέδου. Επέστρεψαν οι διεθνείς από το Κόπα Αφρικα και πλέον υπάρχουν περισσότερες λύσεις. Η Ζούλτε μπορεί να έχει κερδίσει μόλις τέσσερις φορές στο πρωτάθλημα, όμως η τελευταία κόντρα στην Βέστερλο ήταν αρκετή για να πάει τεράστια βαθμολογική ανάσα. Εκτός έδρας παίζει «φοβισμένα» και αποτέλεσμα αυτού είναι τα 8 under σε 11 παιχνίδια, ενώ οι γηπεδούχοι έχουν ισάριθμα σε 12 ματς. Πιθανή και η ισοπαλία, αλλά θα πάω με τα λίγα γκολ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: UNDER

 

344. ΣΕΡΚΛ ΜΠΡΙΖ - ΜΑΛΙΝ

1 2,05 Χ 3,20 2 2,85

Η νίκη της Σερκλ Μπριζ επί της Σιντ Τρούιντεν με 1-0 την ξαναέβαλε στο «κόλπο» της εξάδας. Επανήλθε στις νίκες μετά από τρεις αγωνιστικές και τώρα έχει μπροστά της ένα πολύ σημαντικό ματς. Στο πρώτο γύρο κέρδισε την Μαλίν με 2-1 και το ίδιο θέλει να κάνει και σήμερα. Οι φιλοξενούμενοι έμειναν στο 0-0 εντός έδρας με την Κόρτραϊκ που κρίνεται απόλυτα δίκαιο με βάση την εικόνα του αγώνα. Εκτός έδρας είναι αδύναμη και δεν ξέρω πως μπορεί να αντέξει στο Μπριζ. Στις 12 εξόδους της έχει σκοράρει 15 φορές, οπότε και το γκολ - γκολ είναι αρκετά πιθανό.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΚΟΛ / ΓΚΟΛ

 

374. ΣΤΑΝΤΑΡ ΛΙΕΓΗΣ - ΆΝΤΕΡΛΕΧΤ

1 2,75 Χ 3,10 2 2,15

Την τρίτη της συνεχόμενη νίκη πανηγύρισε η Σταντάρ Λιέγης στην έδρα της Λιρς με 2-0, διπλό που ήταν και το δεύτερο συνεχόμενο. Στην έδρα της είναι αήττητη στα 12 παιχνίδια που έχει δώσει έχοντας 9 νίκες, ενώ την Πέμπτη αντιμετωπίζει στην Πολωνία της Βίσλα για το Γιουρόπα Λιγκ. Η Άντερλεχτ απέδειξε για μία ακόμη φορά πως όταν θέλει να παίξει μπορεί να κερδίσει οποιονδήποτε αντίπαλο. Επικράτησε 4-2 της Γκενκ και μετά το ντέρμπι με την Σταντάρ, για το οποίο φυσικά έχουν εξαντληθεί όλα τα εισιτήρια θα παίξει στην Ολλανδία με την Αλκμάαρ για το Γιουρόπα Λιγκ.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: ΓΚΟΛ / ΓΚΟΛ

 

399. ΓΑΝΔΗ - ΚΛΑΜΠ ΜΠΡΙΖ

1 1,90 Χ 3,10 2 3,25

Εστω και αρκετά δύσκολα η Γάνδη πήρε τη νίκη με 3-2 επί της Λόιφεν και παρέμεινε στην στο -7 από την κορυφή. Στον πρώτο γύρο είχε ηττηθεί με 2-0 από στο Μπριζ, ενώ οι δύο ομάδες συναντήθηκαν και στο Κύπελλο με την Γάνδη να προκρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι. Η Κλαμπ Μπριζ είχε εύκολο απόγευμα υποδεχόμενη την Μπέερσοτ την οποία κέρδισε με… σβηστές μηχανές 5-1. Και αυτή έχει ευρωπαϊκό παιχνίδι καθώς θα συναντηθεί με το Αννόβερο την Πέμπτη για το Γιουρόπα Λιγκ. Θα έχει για ένα ακόμη παιχνίδι απόντα τον αναντικατάστατο μέσο Οτζίτζα που δεν αποθεραπεύτηκε.

ΕΚΤΙΜΗΣΗ: 1

 

Επόμενη αγωνιστική: Λόκερεν - Γάνδη, Λόιφεν - Σερκλ Μπριζ, Μαλίν - Μπέερσοτ, Μονς - Γκενκ, Σιντ Τρούιντεν - Λιρς, Άντερλεχτ - Βέστερλο, Ζούλτε Βάρεγκεμ - Σταντάρ Λιέγης, Κλαμπ Μπριζ - Κόρτραϊκ.

Leave a comment

Συμπληρώστε τα πεδία με *



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

23 Μάιος 2012, 22.41 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ανακοίνωσε Βλαχοδήμο ο Ολυμπιακός
23 Μάιος 2012, 22.11 - Διεθνή
Καμία συμφωνία Τσέλσι- Χουλκ
23 Μάιος 2012, 22.03 - Εθνική Ομάδα
Προκλητικός ο Χαλκιάς
23 Μάιος 2012, 21.46 - Διεθνή
«Αυτοκτόνησε» η Εφές στην έδρα της
23 Μάιος 2012, 21.18 - Δ' Εθνική
Αίμα για την άνοδο στην Δ’ Εθνική
23 Μάιος 2012, 21.16 - Διεθνή
Ποινή... μαμούθ για Μπάρτον!
23 Μάιος 2012, 20.01 - ΑΡΗΣ
Πληρώνουν όλοι για τον «Σόφο»
23 Μάιος 2012, 19.36 - Football League
Football League: Έπεσε ο Αγροτικός
23 Μάιος 2012, 18.47 - Διεθνή
Στην Γκλάντμπαχ ο Εμλάπα
23 Μάιος 2012, 17.15 - Bόλεϊ
Ανανέωση συνεργασίας με Γιάτση
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

23 Μάιος 2012, 14.08 - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ
Απορρίφθηκε η προσφυγή κατά της Super League
23 Μάιος 2012, 20.01 - ΑΡΗΣ
Πληρώνουν όλοι για τον «Σόφο»
23 Μάιος 2012, 22.03 - Εθνική Ομάδα
Προκλητικός ο Χαλκιάς
23 Μάιος 2012, 15.04 - Λ. Σκόρδας
Απλώς άνοιξε η Κερκόπορτα
23 Μάιος 2012, 21.16 - Διεθνή
Ποινή... μαμούθ για Μπάρτον!
23 Μάιος 2012, 19.36 - Football League
Football League: Έπεσε ο Αγροτικός
23 Μάιος 2012, 16.07 - Εθνική Ομάδα
Προπονήθηκε και ο Ρουβάς!
23 Μάιος 2012, 21.18 - Δ' Εθνική
Αίμα για την άνοδο στην Δ’ Εθνική
ΣΧΟΛΙΑ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV


    01:30
    OTE SP2
    Copa de Brasil: Παλμέιρας - Ατλέτικο
    01:30
    OTE SP1
    Copa Libertadores: Φλουμινένσε - Μπόκα Τζούνιορς
    02:05
    ΟΤΕ SP1
    MLS: Νιού Γιόρκ Ρεντ Μπουλς - Τσίβας
    04:00
    OTE SP1
    Copa Libertadores: Κορίνθιανς - Βάσκο Ντα Γκάμα
    10:30
    ESP
    Κολύμβηση: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ντέμπρετσεν
    10:50
    OTE SP3
    Formula 1 - Ελεύθερα δοκιμαστικά (Μονακό)
    14:00
    OTE SP2
    Τέννις ATP (Νις)
    14:50
    OTE SP3
    Formula 1 - Ελεύθερα δοκιμαστικά (Μονακό)
    16:00
    OTE SP2
    Τέννις ATP (Νις)
    18:00
    ET1
    Κολύμβηση: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ντέμπρετσεν
    19:00
    ΝΕΤ
    Μπάσκετ Α1 (πλέι οφ): Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός
    20:30
    OTE SP3
    Ευρωπαϊκή Λίγκα Βόλεϊ Ανδρών: Ελλάδα - Ισπανία