Έπειτα από δεκατρία χρόνια ο Οδυσσέας Κορδελιού ανέβηκε και πάλι στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου, καθώς μετά από ένα συναρπαστικό τελικό επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι του Ολυμπιακού Κυμίνων.
Με τις ιδανικότερες συνθήκες για ποδόσφαιρο ξεκίνησε ο 36ος τελικός του κυπέλλου, σε ένα ηλιόλουστο σκηνικό και με αρκετό κόσμο στις κερκίδες. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έκαναν το πρώτο λάκτισμα του παιχνιδιού μετά το σφύριγμα της έναρξης από τον Απόστολο Αμπάρκιολη, καθώς κέρδισαν την πρώτη μάχη, αυτή του νομίσματος.
Τα πρώτα σαρανταπέντε λεπτά δε διεκδικούν δάφνες ποιότητας, καθώς καμία ομάδα δεν μπόρεσε να δείξει μέσα στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου της αρετής της, μιας και αμφότεροι είχαν περισσότερο το μυαλό τους στην αμυντική λειτουργία και έπειτα στο δημιουργικό κομμάτι. Προερχόμενος από μία κατηγορία ψηλότερα ο Οδυσσέας Κορδελιού ήταν λογικό να προσπαθήσει να επιβάλει το ρυθμό του όμως δεν κατάφερε να σπάσει σε κανένα σημείο την πολύ καλή οργανωμένη αμυντική γραμμή του Ολυμπιακού. Μία αμυντική γραμμή που ξεκινούσε από πολύ ψηλά και έκλεινε κάθε πιθανό διάδρομο στην εστία του Αργύρη Σφηντσιώτη, που σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους δεν απειλήθηκε από τους επιθετικούς της ομάδας του Κορδελιού. Οι ερυθρόλευκοι στο επιθετικό κομμάτι δεν έδειξαν καμία από τις αρετές που έχουν δείξει στο πρωτάθλημα στη φετινή σεζόν, όμως όπως ήταν φυσικό αυτό που είχαν περισσότερο στο μυαλό τους οι ποδοσφαιριστές του Στέφανου Δημητριάδη ήταν να κρατήσουν αρχικά το μηδέν κάτι που έκαναν άψογα στο πρώτο ημίχρονο.
Τα πάντα όλα…
Η εικόνα του πρώτου ημιχρόνου δεν προμήνυε σε τίποτα το τι θα ακολουθούσε στο δεύτερο σαρανταπεντάλεπτο. Πολλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες, πάθος, δύναμη ένταση και φυσικά για… κερασάκι στην τούρτα ένα γκολ τρία λεπτά πριν το τέλος.
Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά αιφνιδιάζοντας την ομάδα του Κορδελιού και κατάφεραν να υλοποιήσουν την υπεροχή τους με τον Σωτήρη Αυγέρο έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Σαββαϊδη πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Κολίτσι. Το γκολ έδωσε φτερά στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού που συνέχισαν να πιέζουν χάνοντας πολλές και καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους. Η εικόνα άλλαξε άρδην στο τελευταίο εικοσάλεπτο, όταν και η θηλιά για τον Οδυσσέα άρχιζε να σφίγγει περισσότερο. Οι κυανόλευκοι με μαζικές επιθέσεις έκλεισαν στα καρά της την ομάδα του Ολυμπιακού και ευτύχησε να ισοφαρίσει τρία λεπτά πριν το φινάλε με τη χρυσή αλλαγή του Βασίλη Αντωνιάδη, τον Άρη Ανδρεάδη που έστειλε την αναμέτρηση στο έξτρα ημίωρο.
Το μυαλό στην άμυνα
Στο ημίωρο της παράτασης καμία από τις δύο ομάδες δεν ρίσκαρε, καθώς αμφότερες είχαν το μυαλό τους στο να κρατήσουν την εστία τους ανέπαφη. Αποτέλεσμα αυτού ήταν να μην γίνει σχεδόν καμία φάση μπροστά στις δύο εστίες με το 1-1 να παραμένει και τις δύο ομάδες να οδηγούνται στη διαδικασία των πέναλτι για να λύσουν τις διαφορές τους.
Τα πέναλτι
Γεροντίδης 0-1, Τζαφάυ 1-1, Τσιλιγγερίδης 1-2, Τζίμας 2-2, Συμεωνίδης άουτ 2-2, Παπάζης 3-2, Ανδρεάδης 3-3, Τσακίρης δοκάρι 3-3, Σιαντρόπουλος 3-4, Παπάς άουτ 3-4






