Δευτέρα, 19 Σεπτέμβριος 2011 11:31

Ζούρος: «Κάποιοι δεν αξίζουν θέση στην Εθνική»

  Μαρία Ζαμπέτη
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 vote)

Ο προπονητής της Εθνικής ομάδας μπάσκετ μίλησε ανοιχτά λέγοντας ότι υπάρχουν παίκτες που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται με το εθνόσημο

 

 

Ο Ηλίας Ζούρος, μετά το τέλος του Ευρωμπάσκετ και την κατάκτηση της 6ης θέσης από την Εθνική, μίλησε για όλους και για όλα, χωρίς να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του. «Θέλω για άλλη μία φορά να ευχαριστήσω όλους τους βοηθούς μου για την τρομερή δουλειά που έκαναν από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Εγινε φοβερή προσπάθεια απ' όλους και νομίζω πως το αποτέλεσμα φάνηκε», είπε αρχικά ο ομοσπονδιακός προπονητής και πρόσθεσε:

 

«Από την πρώτη μέρα που ξεκινήσαμε όλα δούλεψαν στην εντέλεια. Η συνεργασία μας ήταν άψογη. Οι παίκτες ήταν άψογοι, όχι μόνο οι 12 που ήρθαν στο Ευρωμπάσκετ αλλά όλοι όσοι ξεκίνησαν προετοιμασία και κόπηκαν στη συνέχεια. Ήμασταν ομάδα με όλη τη σημασία της λέξης, γι' αυτό και ο στόχος επετεύχθη. Και αυτή θεωρώ πως θα είναι η προίκα της Εθνικής εν όψει του επόμενου καλοκαιριού, όταν θα διεκδικήσουμε τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Λονδίνο».


Αναφερόμενος στη σχέση του με τους παίκτες του, αλλά και τα όσα ακούστηκαν μέχρι και για επεισόδιο με τον Μπουρούση, σχολίασε: «Ναι, το ξέρω, αλλά δεν γίνεται να ασχολούμαι με αυτά. Είδαμε τι έγινε στην πράξη. Πώς ήταν οι παίκτες μεταξύ τους, πώς ήμασταν όλοι μαζί. Αυτά φαίνονται, δεν μπορείς να τα κρύψεις. Βγαίνουν κάποια στιγμή. Και εμείς είχαμε δύσκολες στιγμές, που θα μπορούσαν να "αποκαλύψουν" τα όποια προβλήματα. Ομως, δεν συνέβη ποτέ κάτι. Μείναμε ενωμένοι από την αρχή έως το τέλος, στα δύσκολα και τα εύκολα, γι' αυτό και ήρθε το αποτέλεσμα. Αξίζαμε τη θέση στην εξάδα και χαίρομαι πολύ που με αυτή τη νεανική ομάδα, που είναι τόσο λίγο καιρό μαζί, κέρδισε θέση στο Προολυμπιακό τουρνουά. Χαίρομαι ιδιαίτερα και για τους τρεις παλιούς της Εθνικής, που βοήθησαν με το παραπάνω να φτάσουμε στον στόχο. Ο Ζήσης, ο Φώτσης και ο Μπουρούσης βοήθησαν τα νέα παιδιά, τους μιλούσαν όλο το βράδυ μετά την ήττα από τη Γαλλία και τα βοήθησαν να ξεπεράσουν το χθεσινό σοκ. Θέλω να πω ένα ξεχωριστό ευχαριστώ σε αυτούς τους παίκτες, αλλά και σε όλη την ομάδα».


Σε ερώτηση για τη 12άδα που είχε στη διάθεσή του και για τους απόντες, αποκρίθηκε: «Άλλοι δικαιούνται να είναι στην Εθνική, άλλοι δεν δικαιούνται. Ο Σπανούλης ήρθε στην προετοιμασία, δεν τα κατάφερε, έκανε επέμβαση, αλλά δεν έπαψε ποτέ να ενδιαφέρεται για την Εθνική. Εστελνε μηνύματα, ήταν κοντά στην ομάδα και αυτό μετράει. Ο Τσαρτσαρής με πήρε τηλέφωνο πριν αρχίσουμε και μου είπε πως έχει σοβαρό πρόβλημα. Φέτος δεν μπορούσε να είναι μαζί μας, αλλά μου εξήγησε πως αν τον θέλουμε στο μέλλον, είναι διαθέσιμος. Αν λοιπόν τον χρειαστούμε, θα έρθει. Ο Περπέρογλου ανακάλυψε το πρόβλημα στις ιατρικές εξετάσεις της Εθνικής. Ομως, δεν γίνεται να πούμε το ίδιο για όλους. Υπάρχουν κάποιοι που δεν δικαιούνται να είναι στην Εθνική με τον τρόπο συμπεριφοράς τους».


Όταν ο Ηλίας Ζούρο κλήθηκε να διευκρινίσει αν αναφέρεται στους Μαυροκεφαλίδη και Σχορτσανίτη, ξεκαθάρισε: «Ναι, είναι σαφές αυτό. Δεν συμπεριφέρθηκαν σωστά. Ο ένας ειδοποίησε την τελευταία στιγμή, ο άλλος έφυγε στα μέσα της προετοιμασίας, παρ' ότι η Ομοσπονδία τού προσέφερε κάθε δυνατή βοήθεια. Και δεν ενδιαφέρθηκαν καθόλου».

Περισσότερα στην κατηγορία αυτή: « Το πήρε η Ισπανία Επέστρεψε η Εθνική »

Leave a comment

Συμπληρώστε τα πεδία με *



ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

21 Μάιος 2012, 23.42 - Super League
Απορρίφθηκε ο φάκελος της Κέρκυρας
21 Μάιος 2012, 23.26 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Προβάδισμα Κούπερ και Σόλιντ
21 Μάιος 2012, 23.20 - Διεθνή
Οριστικά στη Τσβαϊτελίγκα η Χέρτα
21 Μάιος 2012, 22.33 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ανανέωσε με Μέγιερι ο Ολυμπιακός
21 Μάιος 2012, 21.47 - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Ίβκοβιτς: "Δίκαιη η νίκη μας"
21 Μάιος 2012, 21.45 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
Ομπράντοβιτς: "Να διορθώσουμε τα λάθη"
21 Μάιος 2012, 21.36 - ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ
"Υπάρχει ακόμη δρόμος"
21 Μάιος 2012, 21.19 - ΑΡΗΣ
Το προφίλ του Αρτούρ Φερνάντες
ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ

21 Μάιος 2012, 21.19 - ΑΡΗΣ
Το προφίλ του Αρτούρ Φερνάντες
21 Μάιος 2012, 14.14 - ΑΡΗΣ
Ημέρα κρίσιμων αποφάσεων
21 Μάιος 2012, 19.11 - ΑΡΗΣ
Αποθεώθηκε η Κ17
21 Μάιος 2012, 09.34 - Διεθνή
Στην Κίνα θα συνεχίσει ο Ντρογκμπά
ΣΧΟΛΙΑ
Διαφήμιση
Διαφήμιση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ TV


    10:30
    ESP
    Κολύμβηση: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ντέμπρετσεν
    18:00
    ET1
    Κολύμβηση: Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ντέμπρετσεν

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΠΙΣΗΣ