Η ευχάριστη έκπληξη του eurobasket της Λιθουανίας ακούει στο όνομα Νίκ Καλάθης. Ο Έλληνας ομογενής, μιλάει για την πορεία της Εθνικής ομάδας μπάσκετ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής διοργάνωσης στη Λιθουανία.
«Κάθε ομάδα πλέον που έχει φτάσει εδώ θέλει να κερδίζει. Το ίδιο θέλουμε κι εμείς. Νομίζω ότι είμαστε πιο έτοιμοι πλέον σαν ομάδα. Ήταν σημαντική η εμπειρία του πρώτου γύρου και ειδικά τα δύο τελευταία παιχνίδια. Μας "έψησαν" και ατομικά και ομαδικά. Συμφωνώ με τον κόουτς ότι η προετοιμασία για τον επόμενο αγώνα είναι πιο εύκολη σε επίπεδο τακτικής, αλλά έχουμε να παίξουμε με δύο πολύ καλές ομάδες όπως είναι η Σλοβενία κι η Ρωσία, ενώ κι η Γεωργία είναι μια ομάδα που πρέπει να σεβαστούμε καθώς έφτασε μέχρι εδώ».
Στη συνέχεια ο Έλληνας πλέι μέικερ, μίλησε για τους προσωπικούς του στόχους και όνειρα:
«Αισθάνομαι ηγέτης αυτής της ομάδας γιατί παίζω και στη συγκεκριμένη θέση του πόιντ-γκαρντ. Η δουλειά μου είναι αυτή: να καθοδηγώ, να βγάζω ελεύθερα σουτ, να μοιράζω τη μπάλα στον αιφνιδιασμό ή να σουτάρω και οπωσδήποτε ο ρόλος μου σε σχέση με το Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας είναι πιο σημαντικός. Κι εγώ έχω ωριμάσει ως παίκτης. Δεν φοβάμαι κάτι συγκεκριμένο, αλλά αντιθέτως ανυπομονώ να αρχίσουν τα ματς γιατί πλέον παίζεις με τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη και για μένα είναι μεγάλο το κίνητρο. Αν έχω κάτι να βελτιώσω είναι να είμαι πιο επιθετικός. Σίγουρα όταν έχεις παίξει σε προημιτελικούς με τη Μπαρτσελόνα και φάιναλ-φορ στην Ευρωλίγκα τα πράγματα τα βλέπεις διαφορετικά σε σχέση με τον Καλάθη που είχε έρθει πριν από τρία χρόνια στην Ελλάδα».







